ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γιουβέντους για πρωτάθλημα και… ψυχιατρείο! Τρομερή ανατροπή και νίκη-τίτλου στο Μιλάνο – ΒΙΝΤΕΟ

Γιουβέντους για πρωτάθλημα και… ψυχιατρείο! Τρομερή ανατροπή και νίκη-τίτλου στο Μιλάνο – ΒΙΝΤΕΟ

Σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά «Derby d’Italia» όλων των εποχών, η Γιουβέντους επικράτησε 3-2 της Ίντερ στο τέλος και έκανε αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του έβδομου συνεχόμενου πρωταθλήματος!

ο 170o «Derby d’Italia», ανάμεσα στην Ίντερ και την Γιουβέντους στο Μιλάνο, είχε συγκλονιστική εξέλιξη και βάφτηκε τελικά στα… ασπρόμαυρα, βυθίζοντας στην απελπισία την Νάπολι που έκανε όνειρα στέψης όσο η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 2-1, μέχρι το 87ο λεπτό δηλαδή, προτού μιλήσει τελικά η καρδιά της πρωταθλήτριας και «γραφτεί» το τελικό 2-3 υπέρ των νταμπλούχων στο «Σαν Σίρο» μέσα σε τρία λεπτά!

Με αμυντική σύνθεση εκτάκτου ανάγκης (Κουαδράδο δεξί μπακ, Ρουγκάνι στη θέση του τραυματία Κιελίνι στο κέντρο της οπισθοφυλακής) και τον Πάουλο Ντιμπάλα να σκέφτεται το Μουντιάλ ή την επόμενη ομάδα του, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπρεπε να νικήσει για να έχει πιθανότητες να συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ, η «Βέκια Σινιόρα» άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης, με διαγώνιο σουτ από πλάγια θέση του Βραζιλιάνου διεθνή μεσοεπιθετικού Ντόουγκλας Κόστα.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ουρουγουανός ανασταλτικός μέσος των γηπεδούχων, Ματίας Βεσίνο, έκανε ένα αρκετά σκληρό τάκλιν στον Μάριο Μάντζουκιτς και ο διαιτητής Ντανιέλε Ορσάτο, αφού πρώτα έκανε χρήση του VAR, τον έστειλε στα αποδυτήρια.

Στο 29ο λεπτό ο μεγάλος Τζιανλουίτζι Μπουφόν, με «πατημένα» τα 40, έδειξε τα αντανακλαστικά του σταματώντας με υπέροχο τρόπο την προσπάθεια του Αντόνιο Καντρέβα.

Το πρώτο ημίχρονο περιελάμβανε κι άλλες συγκινήσεις, με το γκολ του Μπλεζ Ματουιντί στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεών του να ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ, ξανά έπειτα από χρήση του VAR.

Στο 56ο λεπτό όμως, ο «εξαφανισμένος» μέχρι αυτό το σημείο αρχηγός της Ίντερ, Μάουρο Ικάρντι, θα ισοφαρίσει με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Ζοάο Κανσέλο, πετυχαίνοντας το 27o τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα.

Στο τρίλεπτο 63′ – 65′ θα μπορούσε να κριθεί ένας τίτλος, με τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν να χάνει τεράστια ευκαιρία για το 1-2 και τον συμπαίκτη του, Αντρέα Μπαρτσάλι, να στέλνει άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του προσπαθώντας να σταματήσει ένα επικίνδυνο γύρισμα του Ιβάν Πέρισιτς, για το 2-1 υπέρ της ομάδας του Λουτσιάνο Σπαλέτι, ενώ ο Σαμίρ Χαντάνοβιτς απογειώθηκε στο 75ο λεπτό και έσωσε την εστία του σε εκτέλεση φάουλ του Πάουλο Ντιμπάλα.

Η μοίρα όμως χρωστούσε κάτι στην Γιουβέντους, η οποία μέσα στον Απρίλιο αποκλείστηκε από το Τσάμπιονς Λιγκ και βρέθηκε στο «ισχνό» +1 από την Νάπολι με γκολ που σημειώθηκαν στην εκπνοή αγώνων, και της το έδωσε απλόχερα στα τελευταία λεπτά αυτού του παιχνιδιού που θα συζητιέται για χρόνια, με το αυτογκόλ του Μίλαν Σκρίνιαρ μετά από ενέργεια του Χουάν Κουαδράδο στο 85′ και το γκολ – ονείρωξη για τους τιφόζι του δύο φορές πρωταθλητών Ευρώπης, αυτό του Γκονσάλο Ιγκουαΐν δύο λεπτά αργότερα για το τελικό 3-2 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Τίποτα όμως δεν έχει κριθεί ακόμα στην πιο συναρπαστική Serie A των τελευταίων ετών, καθώς η «Βέκια Σινιόρα» έχει ακόμα μπροστά της δύο σχετικά «εύκολα» εντός έδρας ματς και την επικίνδυνη αποστολή στο «Ολίμπικο» της Ρώμης την 37η αγωνιστική, προκειμένου να παραμείνει μπροστά από τη Νάπολι και να κατακτήσει το έβδομο συνεχόμενο πρωτάθλημα, ενώ οφείλουμε να αναφέρουμε ότι η ψυχωμένη αλλά άτυχη Ίντερ, έχασε πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια που κάνει να μπει στην πρώτη τετράδα και να επιστρέψει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ίντερ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Χαντάνοβιτς, Ζοάο Κανσέλο, Σκρίνιαρ, Μιράντα, Ντ’ Αμπρόσιο (90+4′ Καραμό), Βεσίνο, Μπρόζοβιτς, Καντρέβα, Ραφίνια (81′ Μπόρχα Βαλέρο), Πέρισιτς, Ικάρντι (85′ Σαντόν).

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Κουαδράδο, Μπαρτσάλι, Ρουγκάνι, Άλεξ Σάντρο, Κεντίρα (61′ Ντιμπάλα), Πιάνιτς (80′ Μπεντανκούρ), Ματουιντί, Ντόουγκλας Κόστα, Ιγκουαΐν, Μάντζουκιτς (66′ Μπερναντέσκι).

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο

Πηγή: sdna.gr
Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top