ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίτροπος: Να μην καταστραφεί η πολιτιστική μας κληρονομιά'

Επίτροπος: Να μην καταστραφεί η πολιτιστική μας κληρονομιά'

Δεν πρέπει να αφήσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά να καταστραφεί δήλωσε ο Επίτροπος Προεδρίας.

Δεν πρέπει να αφήσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά να παρακμάσει, να υποβαθμιστεί ή να καταστραφεί τόνισε, σήμερα, Τετάρτη, ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου, σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση του Ομίλου Γυναικών Επαρχίας Κερύνειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο Επίτροπος Προεδρίας, είπε ότι για μας στην Κύπρο, οι λόγοι για προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς «είναι ακόμα πιο πολλοί και σημαντικοί».

Σημείωσε ότι οι λόγοι αυτοί «συνδέονται με το εθνικό μας θέμα, την καταστροφή που επέφερε η τουρκική εισβολή, την προσπάθεια παραγραφής της ιστορίας μας με την καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και, ακόμα, την προσπάθεια ισλαμοποίησης των πάντων στα κατεχόμενα».

Όπως είπε ο κ. Φωτίου «είναι στο πλαίσιο όλων αυτών που η κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας τη σημασία του πολιτισμού για την πρόοδο ολόκληρης της κοινωνίας προχώρησε στη σύσταση Επιτροπής, που θα ετοιμάσει εμπεριστατωμένη μελέτη για τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού».

Πρόσθεσε ότι «η προσπάθεια αυτή αποσκοπεί στον σχηματισμό αυτόνομης διοικητικής δομής για τον πολιτισμό, μέσω μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής, που θα ενθαρρύνει την πνευματική ανάπτυξη και δημιουργία και θα αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας».

Ο Επίτροπος Προεδρίας αναφέρθηκε στο 2018, Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς, λέγοντας πως «το γεγονός αυτό υποδηλώνει τη σημασία που αποδίδεται στον πολιτισμό σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, εξαιτίας και των διαφόρων προκλήσεων που δέχεται η Ευρώπη κατά τα τελευταία ιδιαίτερα χρόνια».

Είπε ότι «το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς έχει ως στόχο να ενθαρρύνει περισσότερα άτομα να ανακαλύψουν και να ενστερνιστούν την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης, και να ενισχύσει την αίσθηση τους ότι ανήκουν σε έναν κοινό ευρωπαϊκό χώρο».

Το σύνθημα του έτους είναι: «Η κληρονομιά μας: όταν το παρελθόν συναντά το μέλλον».

Όπως είπε ο Επίτροπος Προεδρίας, «στο πλαίσιο αυτό, έχουν προγραμματιστεί σε όλη την Ευρώπη διάφορες πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις, που έχουν ως στόχο να δώσουν τη δυνατότητα στους πολίτες να γνωρίσουν καλύτερα την πολιτιστική τους κληρονομιά και να συμμετάσχουν πιο ενεργά στη διατήρησή της».

Πρόσθεσε ότι «μέσα από τη μελέτη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, μπορούμε να ανακαλύψουμε την πολυμορφία μας και να ξεκινήσουμε διαπολιτισμικό διάλογο σχετικά με ό,τι έχουμε κοινό».

Καταλήγοντας ο κ. Φωτίου συνεχάρη την Πρόεδρο και τα μέλη του Ομίλου Γυναικών Επαρχίας Κερύνειας, για τη διοργάνωση της εκδήλωσης καθώς και την Πρώτη Κυρία, Άντρη Αναστασιάδη, η οποία έχει θέσει υπό την αιγίδα της την εκδήλωση.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top