ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Σε απόγνωση οι ασθενείς με AIDS - Δεν υπάρχουν φάρμακα

ΚΥΠΡΟΣ: Σε απόγνωση οι ασθενείς με AIDS - Δεν υπάρχουν φάρμακα

Σε απόγνωση βρίσκονται οι ασθενείς με HIV/AIDS οι οποίοι εδώ και μερικές εβδομάδες ζουν χωρίς την απαραίτητη θεραπεία, καθώς το κράτος λόγω διαδικασιών, δεν μπορεί να τους χορηγήσει τα φάρμακα τους.

Σύμφωνα με την Μαριλένα Παναγή ('Φιλελεύθερος') κάποιοι εκ των ασθενών έχουν ήδη αποστείλει επιστολές διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας ζητώντας εξηγήσεις για την καθυστέρηση. 

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ασθενούς από την Λεμεσό που μέχρι και σήμερα επισκέφθηκε αρκετές φορές τη Γρηγόρειο Κλινική στη Λάρνακα για να πάρει τα φάρμακα του, χωρίς όμως να τα καταφέρει να εξυπηρετηθεί.

Λόγω της έλλειψης, αναφέρει άλλος ασθενής σε επιστολή του προς τη γενική διευθύντρια του υπουργείου Υγείας, «μας δίνουν χάπια κάθε 15 -20 ημέρες και πρέπει να πηγαίνουμε στη Λάρνακα και αν υπάρχουν, θα μας τα δώσουν».

Μάλιστα, στην ίδια θέση βρίσκονται δεκάδες άλλοι ασθενείς με HIV/AIDS οι οποίοι επίσης άρχισαν να επικοινωνούν με το υπουργείο Υγείας ζητώντας εξηγήσεις, καθώς το διάστημα κατά το οποίο παραμένουν χωρίς τη θεραπεία τους άρχισε να μεγαλώνει επικίνδυνα.

Το πρόβλημα, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα του 'Φιλελευθέρου' άρχισε μετά από τη διαδικασία προσφορών που προκήρυξε το υπουργείο Υγείας και είχε ως αποτέλεσμα την κατακύρωση του διαγωνισμού σε διαφορετική εταιρεία από εκείνην που μέχρι σήμερα προμήθευε το Δημόσιο με το συγκεκριμένο σκεύασμα.

Η ανάδοχος εταιρεία, φαίνεται πως δεν κατάφερε μέχρι σήμερα να παραδώσει τις ποσότητες που προνοούνται στις σχετικές συμβάσεις και έτσι τα αποθέματα που υπήρχαν στις αποθήκες του υπουργείου Υγείας εξαντλήθηκαν και οι ασθενείς έμειναν χωρίς τη θεραπεία τους, από τα μέσα Απριλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αρμόδιο τμήμα Αγορών και Προμηθειών του υπουργείου Υγείας δεν γνωρίζει πότε θα παραλάβει τις πρώτες ποσότητες του συγκεκριμένου σκευάσματος.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, το υπουργείο αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, προχώρησε στην έκτακτη αγορά μιας μικρής ποσότητας φαρμάκων για να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών για κάποιο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα, το Τμήμα αγορών και προμηθειών του υπουργείου Υγείας, διαβεβαίωσε ότι εάν χρειαστεί θα επαναληφθεί η διαδικασία της έκτακτης αγοράς, μέχρι που η ανάδοχος εταιρεία να μπορέσει να παραδώσει τις ποσότητες που προνοούνται στο συμβόλαιο της.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top