ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το Σάββατο όλη η Κύπρος αγκάλιασε το αστυνομικό σώμα

Το Σάββατο όλη η Κύπρος αγκάλιασε το αστυνομικό σώμα

Έπρεπε να βρεθούν άμεσα οι δράστες, αφού εκτός από το αστυνομικό Σώμα οι πολίτες και γενικά η κυπριακή κοινωνία ένοιωθε ότι με την επίθεση κατά των δύο αστυνομικών το βράδυ του Σαββάτου (5/5), είχε καταρρακωθεί το αίσθημα ασφάλειας.

Του Χρίστου Ζήνωνος

Εγκληματικά στοιχεία, έκοβαν βόλτες έχοντας στην κατοχή τους οπλισμό που κανονικά χρησιμοποιείται σε πολέμους, περνώντας έξω από τις πόρτες μας, δίπλα στα πάρκα, ενώ το θράσος που έδειξαν ανοίγοντας πυρ κατά αστυνομικών, δείχνει ότι πρόκειται για αδίστακτους εγκληματίες.

Στα πηγαδάκια που υπήρχαν γύρω από τη σκηνή της επίθεσης, γείτονες σχολίαζαν ότι λίγες ώρες πιο πριν, υπήρχαν μικρά παιδιά που έπαιζαν σε πάρκα σε απόσταση μερικών μέτρων, ενώ φράσεις όπως ‘Αμερική εγίναμε’, ‘που πάμε πλέον’ και ‘μακάρι να εν καλά ο άνθρωπος’, ακούγονταν από δεκάδες χείλη, σαν ρεφρέν από τραγούδι που επαναλαμβάνεται.

Σκηνές βγαλμένες από χολιγουντιανή ταινία σε δρόμους γύρω από το σημείο της επίθεσης, αφού δεκάδες αστυνομικοί, ένοπλοι και μη, είτε με οχήματα είτε πεζοί χτένιζαν κυριολεκτικά την περιοχή.

‘Γυάλιζε’ το βλέμμα των αστυνομικών, με την αποφασιστικότητα στα μάτια τους για τον εντοπισμό των δραστών που επιτέθηκαν στους συναδέλφους τους να είναι κάτι περισσότερο από εμφανής.

Γείτονες, διερχόμενοι οδηγοί, αλλά και δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στη περιοχή, όχι μόνο συνεργάζονταν με τις Αρχές, αλλά ήταν και στη διάθεση των αστυνομικών, ενώ υπήρχε ένα αίσθημα να μην γίνει το παραμικρό που θα εμποδίσει, με οποιονδήποτε τρόπο έστω και στο ελάχιστο τις έρευνες των αρχών.

Πάντως, όπως αποδείχτηκε και με τις τρεις αστραπιαίες συλλήψεις για την υπόθεση, η Αστυνομία Κύπρου όταν θέλει και μπορεί να κάνει ανεμπόδιστα τη δουλεία της, μπορεί να βγάλει εις πέρας κάθε αποστολή και να διαλευκάνει κάθε υπόθεση.

Έπρεπε να τραυματιστούν αστυνομικοί για να υπάρξει τέτοια κινητοποίηση για εντοπισμό και σύλληψη κακοποιών στοιχείων που πονοκεφάλιαζαν τις Αρχές για μήνες με την πλούσια εγκληματική τους δράση;

Ολόκληρη η Κύπρος αγκάλιασε το Αστυνομικό Σώμα το βράδυ του Σαββάτου. Πυροβόλησαν σε κοινή θέα δύο αστυνομικούς, δύο συμπολίτες μας που έκαναν το καθήκον τους για να είμαστε εμείς ασφαλής, πυροβόλησαν τους αδερφούς μας, τους φίλους μας.

Οι ευθύνες βαραίνουν τους αρμοδίους στα γραφεία, που με τη δικαιολογία της οικονομικής κρίσης, άφησαν το έγκλημα να εξελιχθεί σε λερναία ύδρα, είτε με ελλείψεις σε προσωπικό είτε σε εξοπλισμό.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top