Δημοσίευμα Handelsblatt Online για Κυπριακό

Δημοσίευμα Handelsblatt Online για Κυπριακό

Στην ιστοσελίδα Handelsblatt online δημοσιεύεται ρεπορτάζ με τίτλο «Η Κύπρος ζητάει από τα Ηνωμένα Έθνη άμεση βοήθεια στις προσπάθειες για επανένωση» και υπότιτλο «Στο ελληνικό τμήμα της Κύπρου οι φωνές που ζητούν επανένωση του νησιού γίνονται ηχηρότερες. Τώρα οι εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών καλούνται να εξετάσουν τις δυνατότητες».

Το δημοσίευμα αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως "το ελληνικό τμήμα της Κύπρου ζήτησε από τα Ηνωμένα Έθνη άμεση βοήθεια στην επιθυμία να επαναληφθούν οι προσπάθειες για επανένωση με το τουρκικό τμήμα του νησιού. Από τα Ηνωμένα Έθνη ζητήθηκε να εξετάσουν άμεσα τις προοπτικές μιας ταχείας επανεκκίνησης των συνομιλιών, δήλωσε ο Κύπριος ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης τη Δευτέρα μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά".

"Ο κ. Χριστοδουλίδης επαίνεσε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Γκουτέρες για την απόφασή του να αναθέσει σε κάποιον εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών να εξετάσει κατά πόσο είναι ώριμες οι συνθήκες για έναν νέο γύρο των ειρηνευτικών συνομιλιών. Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ακιντζί, επίσης χαιρέτισε την κίνηση", αναφέρεται.

Ωστόσο, προστίθεται, παραμένει ασαφές το κατά πόσο ο κ. Γκουτέρες θα αποστείλει εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών στην περιοχή πριν ή μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές στην Τουρκία στις 24 Ιουνίου. Οι περισσότεροι γύροι διαπραγματεύσεων των τελευταίων δεκαετιών δεν απέφεραν καρπούς. Οι τελευταίες είχαν αποτύχει τον περασμένο Ιούλιο, καταλήγει το δημοσίευμα. 

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η ΕΕ εργάζεται για απρόσκοπτη ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα - «Έτοιμη η Κύπρος», λέει ο ΠτΔ

Η ΕΕ εργάζεται για απρόσκοπτη ανθρωπιστική βοήθεια προς Γάζα - «Έτοιμη η Κύπρος», λέει ο ΠτΔ

Υπάρχει ευκαιρία η ΕΕ αν πετύχει να διασφαλίσει την παροχή απρόσκοπτης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους στη Γάζα να αναδείξει τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην περιοχή και να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στον αραβικό κόσμο σε σχέση με το ενδιαφέρον της ΕΕ για τις εξελίξεις στην περιοχή, δήλωσε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE