ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΙΝΤΖΙ: Φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας

ΑΚΙΝΤΖΙ: Φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας

Η μεταφορά φυσικού αερίου με αγωγό μέσω της Τουρκίας είναι ο πιο «εύλογος τρόπος για να εξυπηρετηθεί η ειρήνη και σταθερότητα και να υπάρξει συμβολή σε λύση στην Κύπρο», δήλωσε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα ο κ. Ακιντζί σχολίαζε τις δηλώσεις χθες από την τριμερή Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ και την πρόθεση που δηλώθηκε από πλευράς του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου όπως εντός 2018 υπογραφεί συμφωνία για τον αγωγό EastMed καθώς και στο γεγονός ότι έχει ήδη ανακοινωθεί χρηματοδότηση μελετών για το έργο από την ΕΕ, σημειώνοντας ότι αυτή δεν είναι η οδός της ειρήνης.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Ακιντζί αναφέρει σχετικά με τους ενεργειακούς πόρους στην Ανατολική Μεσόγειο ότι δεν είναι δυνατόν να συμβάλει κανείς στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή της Κύπρου, αποκλείοντας τους Τουρκοκύπριους και την Τουρκία.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα στο φυσικό αέριο, προσθέτοντας ότι θα ήταν εύλογο να γίνει διαχείριση του ζητήματος στη βάση του κοινού οφέλους και να μεταφερθεί το φυσικό αέριο μέσω της Τουρκίας με ένα τρόπο πιο φθηνό και γρήγορο.

«Αυτός είναι ο εύλογος τρόπος να εξυπηρετηθεί η ειρήνη και η σταθερότητα και να υπάρξει συμβολή σε λύση στην Κύπρο», είπε.

Κατά τον κ. Ακιντζί θα προστεθεί ένα νέο λάθος στο μεγάλο λάθος που έγινε πριν απο 14 χρόνια όταν εντάχθηκε η Νότια Κύπρος, όπως αναφέρθηκε στην Κυπριακή Δημοκρατία, στην ΕΕ. Ανέφερε ότι αφότου έγινε μέλος της ΕΕ η Ελληνοκυπριακή πλευρά απομακρύνθηκε από τη λύση, προσθέτοντας ότι αν οι Ελληνοκύπριοι είναι οι μόνοι ιδιοκτήτες του φυσικού αερίου και το μεταφέρουν στην Ευρώπη, αποκλείοντας την Τουρκοκυπριακή πλευρά και την Τουρκία, το κίνητρο που έχουν για λύση «το οποίο είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο» θα τερματιστεί. Αυτό, θα εξυπηρετήσει μόνο την διχοτόμηση στην Κύπρο, συμπλήρωσε ο κ. Ακιντζί.

Κάλεσε τη διεθνή κοινότητα, ιδίως την ΕΕ και τον ΟΗΕ οι οποίοι λένε ότι επιθυμούν ειρήνη στην Κύπρο, συνεργασία και σταθερότητα στην περιοχή, να είναι οι επόμενοι που θα υποστηρίξουν την ειρήνη, τη σταθερότητα με εύλογο τρόπο.

KYΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top