ΚΟΣΜΟΣ

Κτύπησε και πάλι ο ISIS στο Παρίσι - Νεκροί και τραυματίες – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κτύπησε και πάλι ο ISIS στο Παρίσι - Νεκροί και τραυματίες – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο δράστης επιτέθηκε εναντίον πέντε ανθρώπων, ένας εκ των οποίων έχασε τη ζωή του, κοντά στην οδό Saint-Augustin. Λίγο αργότερα και ο δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον αρκετών ανθρώπων το Σάββατο (12/05) στο 2ο Διαμέρισμα, κοντά στην Όπερα, στην καρδιά του Παρισιού σε μια πολυσύχναστη συνοικία με μπαρ, εστιατόρια και θέατρα, προτού τον πυροβολήσει η αστυνομία, μετέδωσε το ειδιησεογραφικό δίκτυο BBC.

Ο άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον πέντε ανθρώπων, ο ένας εκ των οποίων έχασε τη ζωή του, κοντά στην οδό Saint-Augustin, σύμφωνα με το αρχηγείο της αστυνομίας. Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν: δύο από τους τραυματίες φέρουν πολύ σοβαρά τραύματα.

Στο Twitter, ο υπουργός Εσωτερικών χαιρέτισε «την ψυχραιμία και ετοιμότητα των δυνάμεων της αστυνομίας που εξουδετέρωσαν τον δράστη».

«Οι πρώτες μου σκέψεις πάνε στα θύματα αυτής της ειδεχθούς ενέργειας» συμπλήρωσε ο υπουργός Ζεράρ Κολόμπ στο μήνυμά του.

Μαρτυρία γυναίκας

Γυναίκα που απολάμβανε το δείπνο της στο εστιατόριο Kintaro κοντά στο σημείο της επίθεσης, δηλαδή στο δεύτερο διαμέρισμα του Παρισιού, κοντά στη φημισμένη όπερα, περιγράφει στον Independent.

«Στην αρχή πιστέψαμε ότι ήταν δυο άνδρες που μάλωναν. Όσοι ήταν έξω από το εστιατόριο άρχισαν να ουρλιάζουν. Πανικοβληθήκαμε, πέσαμε στο πάτωμα».

Η αυτόπτης μάρτυρας υποστηρίζει ότι ο άνδρας με το μαχαίρι επέστρεψε στη συνέχεια και φώναζε «Αλαχού Ακμπάρ». «Κάποια άνδρες, συμπεριλαμβανομένου του φίλου μου, μπλόκαραν την πόρτα του εστιατορίου, σε περίπτωση που ο δράστης επιχειρούσε να μπει μέσα.

«Όταν φύγαμε, ακόμη έψαχναν για τον ένοπλο, ενώ μια γυναίκα ήταν πεσμένη κάτω στο δρόμο. Ο λαιμός της αιμορραγούσε».

Ανέβαλε το Ισλαμικό Κράτος

Το Ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Παρίσι, σύμφωνα με το προπαγανδιστικό όργανο της τζιχαντιστικής οργάνωσης, πρακτορείο Amaq.

Ωστόσο, δεν παρατίθεται κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό αυτόν.

Το πρακτορείο αναφέρει πως ο δράστης ήταν «στρατιώτης του Ισλαμικού Κρατούς» και η πράξη του έγινε ως αντίποινα προς τις χώρες που βομβάρδισαν την Συρία και το Ιράκ.

Ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες φώναζε Αλαχού Ακμπάρ, έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top