ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ: "Να ληφθούν μέτρα για αντιμετώπιση και διαχείριση του κάθε κινδύνου στα σχολεία μας'

ΕΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ: "Να ληφθούν μέτρα για αντιμετώπιση και διαχείριση του κάθε κινδύνου στα σχολεία μας'

Θέμα για γενικότερο εκσυγχρονισμό της ασφάλειας στα σχολεία θα συζητήσει η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, με αφορμή τον θάνατο του 10χρονου Σταύρου Γιωργαλλή, ο οποίος τραυματίστηκε ενώ έπαιζε καλαθόσφαιρα στην αυλή του σχολείου του στο Αλεθρικό.

Τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν το πρωί της Τετάρτης (16/05) εκτάκτως, σε κλειστή συνεδρίαση, για το περιστατικό και όπως δήλωσε ο πρόεδρός της Κυριάκος Χατζηγιάννης, το καλύτερο μνημόσυνο για το μαθητή θα ήταν να γίνουν όλες εκείνες οι απαραίτητες διορθώσεις στα σχολεία για εκμηδενισμό κάθε κινδύνου εντός του σχολικού χώρου.

Ανέφερε ότι καθημερινά συμβαίνουν διάφορα περιστατικά στα σχολεία, αλλά δυστυχώς το πρόσφατο είχε θανατηφόρα κατάληξη και γι’ αυτό πρέπει όλοι να προβληματιστούμε και να εκσυγχρονίσουμε την πολιτική μας. Πρέπει, ανέφερε, να ληφθούν μέτρα για αντιμετώπιση και διαχείριση του κάθε κινδύνου στα σχολεία μας.

Ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι οι διευθυντές όλων των σχολείων πρέπει να προβούν σε ανάλυση των κινδύνων και έπειτα να παρθούν μέτρα χωρίς χρονοτριβή.

Υπέδειξε ότι τα μέλη της Επιτροπής θεωρούν πως δεν μπορεί να υπάρξει κανένας εφησυχασμός και ζήτησαν επίσης οι έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη να ολοκληρωθούν με πάσα διαφάνεια και να υπάρξει μηδενική ανοχή.

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε ότι το θέμα της ασφάλειας πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά σε συνάρτηση μεταξύ άλλων και με τις απαιτήσεις για γνώση πρώτων βοηθειών από τους εκπαιδευτικούς.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης ανέφερε ότι ο θάνατος του μαθητή ανέδειξε και έφερε στο επίκεντρο της προσοχής το θέμα των πρώτων βοηθειών στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.

Αναφέρθηκε σε επιστολή που ο ίδιος απέστειλε τον Οκτώβριο του 2016 στον τότε Υπουργό Παιδείας από τον οποίο όπως είπε, δεν έλαβε ικανοποιητική απάντηση. Ο κ. Περδίκης κάλεσε τον νυν Υπουργό Παιδείας και τον Πρόεδρο της Επιτροπής να δουν το θέμα με τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Σύμφωνα με τον κ. Περδίκη, σε ό,τι αφορά τον νόμο για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία και με βάση τις απαντήσεις που έλαβε από το Υπουργείο Παιδείας το 2016, οι μαθητές στα σχολεία θεωρούνται επισκέπτες και άρα δεν καλύπτονται από το νόμο που αναφέρεται σε εργαζόμενους. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top