ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΨΩΝΑΣ: 'Εργοστάσιο «έπνιξε» γειτονιά - Φόβοι για παρόμοια περίπτωση Astrasol'

ΥΨΩΝΑΣ: 'Εργοστάσιο «έπνιξε» γειτονιά - Φόβοι για παρόμοια περίπτωση Astrasol'

Ανησυχία εκφράζει το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών για εργοστάσιο στον Ύψωνα από το οποίο αναδύονται έντονες οσμές που προκαλούν προβλήματα αναπνοής και ερεθισμών στα μάτια.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος του κινήματος, κ. Περδίκης, απέστειλε προς τον υπουργό Ενέργειας επιστολή για την κατάσταση.

Σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία πολιτών, εκφράζει και την ανησυχία του, ώστε να μην αφεθεί μια υπόθεση που προσμοιάζει με αυτήν της Astrasol στα Λατσιά, να έχει την ίδια τραγική κατάληξη. 

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια την ανακοίνωση του Κινήματος:

Εν αναμονή της απάντησης επιστολής που απέστειλε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, ημερομηνίας 16 Μαΐου​ προς την Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ.α., τονίζουμε ότι η κατάσταση στην περιοχή Ύψωνα μέρα με τη μέρα φαίνεται να δυσχεραίνει.

Όπως πληροφορηθήκαμε, στις 20 Απριλίου ο Δήμος Ύψωνα και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Γ' Βιομηχανικής Περιοχής Λεμεσού κατήγγειλαν με επιστολή τους στην αρμόδια Υπουργό ότι από το εργοστάσια της εταιρείας I.E.S.C. αναδύονται έντονες οσμές που προκαλούν προβλήματα αναπνοής και ερεθισμών στα μάτια.

Αποτελεί άμεση ανάγκη όπως διερευνηθεί το εν λόγω παράπονο.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε μια υπόθεση που προσμοιάζει με την αυτή της Astrasol, να έχει την ίδια κατάληξη. Αν οι καταγγελίες σε βάρος του εν λόγω εργοστασίου ευσταθούν, οι αρμόδιοι πρέπει να λάβουν αυστηρά, δραστικά και αποτελεσματικά μέτρα το συντομότερο δυνατόν.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top