Ο θρόνος χωράει μόνο έναν – Τι ετοιμάζουν για αρχικά σχήματα Ζιντάν και Κλοπ

Ο θρόνος χωράει μόνο έναν – Τι ετοιμάζουν για αρχικά σχήματα Ζιντάν και Κλοπ

Η μεγάλη ώρα έφτασε. Μετά από αναμονή 11 μηνών ήρθε η στιγμή να… ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον τελικό του Champions League (21:45) με στόχο το τρόπαιο και την καθολική αναγνώριση.

Πιθανώς οι δύο αποψινοί αντίπαλοι να είναι οι κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες τόσο από άποψη τίτλων, όσο και σε θέμα ιστορίας και brand name. Στο στάδιο «Ολιμπίισκι» του Κιέβου θα παραταχθούν 17 συνολικά κούπες με… τα μεγάλα αυτιά, σε ένα ματς που γεμίζει με αναμνήσεις και ιστορικά στιγμιότυπα.

Η τυπικά γηπεδούχος Ρεάλ Μαδρίτης έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει κάτι ασύλληπτο για την σημερινή εποχή, να φτάσει τους 13 τίτλου και να γίνει η πρώτη ομάδα που κατακτά τρεις σερί τίτλους Champions League μετά την… ίδια, στα τέλη της δεκαετίας του 1950 όταν η παρέα των Πούσκας, Ντι Στέφανο και Χέντο είχε «καπαρώσει» το τρόπαιο πέντε συνεχόμενες φορές.

Αγωνιστικά, ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα να διαχειριστεί και μοναδική εκκρεμότητα είναι μία θέση στην επίθεση μεταξύ των Μπέιλ και Μπενζεμά.

Οι επικρατέστεροι έντεκα: Νάβας, Μαρσέλο, Ράμος, Βαράν, Καρβαχάλ, Μόντριτς, Κασεμίρο, Κρόος, Ίσκο, Μπενζεμά, Ρονάλντο

Στον αντίποδα, η κορυφαία εκπρόσωπος του αγγλικού ποδοσφαίρου στις ευρωπαϊκές διοργάνωσεις Λίβερπουλ. Η αίγλη και το ένδοξο παρελθόν συνάντησαν την φετινή σεζόν μία «φρέσκια» ομάδα, άκρως εντυπωσιακή που θέλει να βάλει το πρώτο της τρόπαιο από το 2005 στον θεσμό, να φτάσει τα έξι συνολικά και να περάσει στην τρίτη θέση, πίσω από την Μίλαν των 7 Champions League.

Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν υπολογίζει στον μακροχρόνια τραυματία Όξλεϊντ-Τσαμπερλεϊν και βασίζει πολλά στην φονική επιθετική τριπλέτα των Μανέ, Σαλάχ και Φιρμίνο.

Η πιθανή ενδεκάδα: Κάριους, Ρόμπερτσον, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Άρνολντ, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Μίλνερ, Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο

Σέντρα στην ουκρανική πρωτεύουσα στις 21:45, με τηλεοπτική μετάδοση από CosmoteSport 1 και ΕΡΤ1. Διαιτητής θα είναι ο Σέρβος Μίλοραντ Μάζιτς.

Πηγή: www.sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βλέπει ξανά την Ολγκίν πριν τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Βλέπει ξανά την Ολγκίν πριν τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, φθάνει την Κυριακή στην Κύπρο για επαφές με τις δύο πλευρές και την Δευτέρα θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη στις 11 το πρωί, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της άτυπης διευρυμένης συνάντησης στις 16-17 Ιουλίου στην Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE