ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κοτζιάς ενημέρωσε τον Χριστοδουλίδη για τις συναντήσεις του στις ΗΠΑ

Ο Κοτζιάς ενημέρωσε τον Χριστοδουλίδη για τις συναντήσεις του στις ΗΠΑ

Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά είχε το πρωί, στις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Κοτζιάς ενημέρωσε τον κ. Χριστοδουλίδη για την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, καθώς και για τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. Οι δυο Υπουργοί βρίσκονται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Στο μεταξύ, τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί στις συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων για το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, χαιρέτισε προσερχόμενη στη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Άμυνας Φεντερίκα Μογκερίνι, σημειώνοντας ότι "θα δουλέψουμε όλοι μαζί και θα ενθαρρύνουμε ένα θετικό αποτέλεσμα".

Η κ. Μογκερίνι ενημέρωσε τον Τύπο ότι "είχαμε ένα άτυπο πρόγευμα εργασίας μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και του Υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ και χαρήκαμε από τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί στις συζητήσεις μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας για το ονοματολογικό". Το προγραμματισμένο πρόγευμα με τον Νικόλα Ντιμιτρόφ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τακτικών συναντήσεων των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με Υπουργούς Εξωτερικών χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης.

Σημειώνεται ότι χθες, Κυριακή, η `Υπατη Εκπρόσωπος συναντήθηκε με τον κ. Ντιμιτρόφ και ενημερώθηκε για τη "σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις στο ζήτημα της ονομασίας". Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κ. Μογκερίνι εξέφρασε τη στήριξη της ΕΕ στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις και δήλωσε πως το ενδεχόμενο θετικής έκβασης "θα ήταν καθοριστικό, όχι μόνο για τη χώρα, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή και την την ΕΕ".

O κ.Nτιμιτρόφ συναντάται σήμερα και με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά για το ίδιο ζήτημα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top