ΑΟΖ: ΤΟΤΑΛ και ΕΝΙ συμφώνησαν σε συνδιαχείριση του τεμαχίου «8»

ΑΟΖ: ΤΟΤΑΛ και ΕΝΙ συμφώνησαν σε συνδιαχείριση του τεμαχίου «8»

Ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες για τη σύναψη συμφωνίας για συνδιαχείριση του τεμαχίου «8» της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ύστερα από αίτημα που υπέβαλε η γαλλική εταιρεία ΤΟΤΑΛ σε συνεδρίαση στο Προεδρικό, η συμφωνία φαίνεται να ολοκληρώθηκε, καθώς η ιταλική ΕΝΙ δέχτηκε τη συνδιαχείριση.

Σε ποσοστό 50-50, οι δύο εταιρείες αναμένουν πλέον την τυπική έγκριση και διαμόρφωση των συμβολαίων από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως ενημέρωσε ο Γιώργος Λακκοτρύπης την Επιτροπή Ενέργειας της Βουλής την Τρίτη (29/5) σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, ΕΝΙ και ΤΟΤΑΛ συζητούν πλέον και την επέκταση της συνεργασίας σε άλλα τεμάχια.

Ο Υπουργός Ενέργειας προχώρησε, επίσης, σε ενημέρωση σχετικά με τις συζητήσεις που γίνονται με το Ισραήλ όσον αφορά στο κοίτασμα «Αφροδίτη».

Α.Μ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έκτακτο σχέδιο για πυρόπληκτους: Η Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων ενέκρινε το σχέδιο €15,5 εκ. για ζημιές στη γεωργία

Έκτακτο σχέδιο για πυρόπληκτους: Η Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων ενέκρινε το σχέδιο €15,5 εκ. για ζημιές στη γεωργία

Την έγκριση της, υπό όρους, για το έκτακτο Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων για αντιστάθμιση των ζημιών που προκλήθηκαν στη γεωργική παραγωγή και στα μέσα παραγωγής από την πυρκαγιά, που ξέσπασε στις 23/07/2025 στην επαρχία Λεμεσού, συνολικού προϋπολογισμού €15,5 εκατομμύρια, αποφάσισε η Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων Στέλλα Μιχαηλίδου με απόφαση που εξέδωσε, την 30η Ιουλίου 2025.

BEST OF TOTHEMAONLINE