ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ: «Ενδιαφέρον της TOTAL για τεμάχιο 8» - Εξέλιξη στην ΑΟΖ - VIDEO

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ: «Ενδιαφέρον της TOTAL για τεμάχιο 8» - Εξέλιξη στην ΑΟΖ - VIDEO

Σε δηλώσεις προέβη μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Περιφερειακό Διευθυντή της γαλλικής TOTAL, Στεφάν Μισέλ, ο Υπουργός Ενέργειας.

Ο Γιώργος Λακκοτρύπης χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση, καθώς έθεσε χρονοδιάγραμμα για επιβεβαιωτική γεώτρηση στον στόχο «Καλυψώ».

Από τα πιο σημαντικά ήταν το ενδιαφέρον της TOTAL να συμμετάσχει στο τεμάχιο 8 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αίτηση αφορά στην απόκτηση μεριδίου 50% του τεμαχίου.

Εξέλιξη «πάρα πολύ σημαντική, που ενδυναμώνει την κοινοπραξία και διευρύνει την παρουσία της γαλλικής εταιρείας στην κυπριακή ΑΟΖ», όπως υποστήριξε ο κ. Λακκοτρύπης.

Να σημειωθεί ότι τα δικαιώματα του τεμαχίου 8 ανήκουν στην ιταλική εταιρεία ΕΝΙ, εφόσον κατοχυρώθηκαν κατά τη διάρκεια του τρίτου γύρου αδειοδοτήσεων.

Σ’ ότι αφορά στον στόχο «Καλυψώ» του τεμαχίου 6, όπου διενεργήθηκε γεώτρηση στις αρχές του 2017 και αναδείχθηκε εκτεταμένη στήλη φυσικού αερίου, ο κ. Λακκοτρύπης μίλησε για επιβεβαιωτική γεώτρηση καθώς δεν δόθηκαν επίσημα στοιχεία για το μέγεθος του κοιτάσματος.

https://www.youtube.com/watch?v=5wihOygv8jU&feature=youtu.be

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

VIDEO: Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του ΠτΔ στο «Τ» μέσα στο προεδρικό αυτοκίνητο – Όλα όσα αποκαλύπτει

VIDEO: Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του ΠτΔ στο «Τ» μέσα στο προεδρικό αυτοκίνητο – Όλα όσα αποκαλύπτει

Σε μια πορεία από το Προεδρικό Μέγαρο μέχρι την Πάφο, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανοίγει τις πόρτες του προεδρικού οχήματος για πρώτη φορά σε Μέσο Ενημέρωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE