ΚΟΣΜΟΣ

ΒΕΛΓΙΟ-ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ: Εξουδετερώθηκε ο δράστης - Κρατούσε όμηρο γυναίκα

ΒΕΛΓΙΟ-ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ: Εξουδετερώθηκε ο δράστης - Κρατούσε όμηρο γυναίκα

Δύο αστυνομικοί και ένας επιβάτης αυτοκινήτου σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς την Τρίτη (29/5) στις 10:20 στη βελγική πόλη της Λιέγης, σύμφωνα με ανακοίνωση της βελγικής ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Δύο ακόμα αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ανέφερε η αστυνομία. Ο δράστης των πυροβολισμών εξουδετερώθηκε από αστυνομική διμοιρία (PAB) που κατέφθασε στην περιοχή.

Το περιστατικό συνέβη στην κεντρική οδική αρτηρία des Augustins. Ο δράστης μετά το περιστατικό επιχείρησε να διαφύγει σε παρακείμενο σχολικό συγκρότημα.

Ο δράστης απέσπασε το όπλο από αστυνομικό κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου ρουτίνας κοντά στο γνωστό Cafe des Augustins.
Κράτησε ως όμηρο μια γυναίκα στο Athenaeum Léonie de Waha, που βρίσκεται κοντά στο Cafe des Augustins, η οποία βρισκόταν πιθανότατα στην είσοδο του ιδρύματος, στο οποίο δεν εισήλθε τελικά ο δράστης.

Ο δράστης εξουδετερώθηκε έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών. Δύο ακόμα αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Η όμηρος είναι καλά στην υγεία της. Οι μαθητές του λυκείου του σχολικού συγκροτήματος μεταφέρθηκαν στο Πάρκο Βοτανικού Κήπου στην οδό Louvrex, ενώ οι μαθητές των δημοτικών σχολείων μεταφέρθηκαν στην οδό Beeckman, σύμφωνα με την αστυνομία. Τα παιδιά δεν ήρθαν σε επαφή με τον δράστη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έχει τεθεί σε εφαρμογή περίμετρος ασφαλείας. Η αντιτρομοκρατική παρακολουθεί στενά την κατάσταση και είναι σε επαφή με τον κυβερνήτη της επαρχίας της Λιέγης και την τοπική αστυνομία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top