ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Ο Τζιωνής «έβαλε το μαχαίρι στον λαιμό» του Χατζηξενοφώντος

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Ο Τζιωνής «έβαλε το μαχαίρι στον λαιμό» του Χατζηξενοφώντος

Άγνοια για το που θα πήγαιναν και τι θα έκαναν διατύπωσε στην ανακριτική κατάθεση που έδωσε την 1η Μαΐου ο 22χρονος Μάριος Χατζηξενοφώντος.

Ο Χατζηξενοφώντος, που παραδέχθηκε ότι πήγε στο σπίτι των θυμάτων Χατζηγεωργίου με τον Λοΐζο Τζιωνή, ανέτρεψε, σε κατάθεσή του, πολλά από όσα ακούστηκαν.

Σύμφωνα με τη Σόφη Ορφανίδου («Πολίτης») ο Χατζηξενοφώντος νόμιζε ότι θα πήγαιναν σε κάποιο φίλο του Τζιωνή, προκειμένου να διεκδικήσει χρήματα που του οφείλονταν.

Μάλιστα, ο ίδιος κατέθεσε ότι δεν έκανε χρήση κοκαΐνης πριν το φονικό ούτε είχε μαχαίρι στην κατοχή του.

Περαιτέρω, ο Χατζηξενοφώντος, που ανατρέπει και τις καταθέσεις των άλλων τριών, μίλησε για απειλές από τον 33χρονο προς τον ίδιο και το σόι του.

Φέρεται να υποστήριξε ότι τις ώρες πριν το έγκλημα, ο Τζιωνής τον επισκέφθηκε στο σπίτι του για να συζητήσουν για τη μοτοσυκλέτα του, την οποία ενδιαφερόταν να αγοράσει.

Μετά από λίγο πήγε στο σπίτι του για να τον προμηθεύσει με κάνναβη –κάτι το οποίο συνέβαινε και πριν- αλλά επειδή δεν είχε χρήματα, του είπε να περιμένει τον αδελφό του, τον 23χρονο Λευτέρη Σολωμού, ώστε να δανειστεί από αυτόν.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Χατζηξενοφώντος, την 21χρονη Σάρα Σιαμς πρώτη φορά την έβλεπε, ενώ ανέμεναν τον Σολωμού στο υπνοδωμάτιο του Τζιωνή.

Ενώ περίμεναν, πήγαν μαζί στο περίπτερο και αφού ο 33χρονος του ζήτησε 20 ευρώ, του ζήτησε άλλα 50, προμηθεύτηκαν κοκαΐνη και επέστρεψαν σπίτι.

Εκεί, ο Τζιωνής του έδειξε ένα μαχαίρι και του είπε ότι του το δώρισε κάποιος, ωστόσο επειδή ο ίδιος «άρχισε να νιώθει άβολα και να φοβάται» ζήτησε να φύγει και να τον πληρώσει αργότερα.

Ωστόσο, ο 33χρονος, σύμφωνα με την κατάθεση του 22χρονου, τον «πρόσταξε» να παραμείνει μέχρι να έρθει ο Σολωμού.

Όταν ήρθε ο Σολωμού, τον οποίον επίσης πρώτη φορά συναντούσε ο Χατζηξενοφώντος, άρχισαν με τον Τζιωνή να βλέπουν φωτογραφίες από την παιδική τους ηλικία.

Την ίδια στιγμή έκαναν χρήση κοκαΐνης και όταν ο Τζιωνής πήγε τουαλέτα συζήτησαν με τον Σολωμού για τα χρήματα αλλά και για άλλα που χρωστά σε προμηθευτές ναρκωτικών.

Όταν επέστρεψε, σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίζεται ο 22χρονου, του ζήτησε να πάει κάπου μαζί του και όταν αυτός επέμενε να φύγει, «του έβαλε το μαχαίρι στον λαιμό», ενώ άρχισε να ανεμίζει και ένα σπαθί που κρατούσε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top