ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καμία παρέμβαση Σιζόπουλου στην υπόθεση του τ/κ υποστατικού, λέει ο Χαραλαμπίδης

Καμία παρέμβαση Σιζόπουλου στην υπόθεση του τ/κ υποστατικού, λέει ο Χαραλαμπίδης

Καμία παρέμβαση δεν έγινε από τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο στην υπόθεση του τ/κ υποστατικού, που ενοικιάζει, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ανδρέας Χαραλαμπίδης, ενώ ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος δηλώνει πως όση ευθύνη έχουν αυτοί που κάνουν πολιτικές παρεμβάσεις άλλη τόση ευθύνη έχουν και αυτοί που τις αποδέχονται.

Ο Δήμαρχος Πάφου κλήθηκε από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει το θέμα που ήγειρε ως προς το νέο συμβόλαιο που έχει υπογραφεί για τ/κ υποστατικό που χρησιμοποιείται ως καφεστιατόριο από μη πρόσφυγα, ενώ από την πλευρά του ο Ανδρέας Χαραλαμπίδης, ενοικιαστής της τ/κ περιουσίας, δηλώνει στο ΚΥΠΕ πως σε καμία περίπτωση υπήρξε παρέμβαση του κ. Σιζόπουλου επί του θέματος και ότι είναι ενοικιαστής του υποστατικού με έγγραφο του 1972, που κατέχει η υπηρεσία τ/κ περιουσιών.

Στο μεταξύ, πηγές από την Επαρχιακή Διοίκηση αναφέρουν ότι υπάρχει νόμιμο συμβόλαιο μεταξύ κηδεμόνα και του κ. Ανδρέα Χαραλαμπίδη κατόπιν δύο σχετικών αποφάσεων του Δικαστηρίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως θέσμιος ενοικιαστής θεωρείται αυτός που ενοικίαζε από τον Τ/κ ιδιοκτήτη πριν το 1974 και ήρθε τότε η Κεντρική Επιτροπή Τ/κ περιουσιών και του έκανε συμβόλαιο ενοικίασης εκ μέρους του Κηδεμόνα.

Ο Δήμαρχος Πάφου δήλωσε από πλευράς του πως πρόκειται για ένα υποστατικό που χρησιμοποιείται για καφεστιατόριο στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου, το οποίο κατέχεται από το 1972 από μη πρόσφυγα, ο οποίος το υπενοικιάζει και ενώ μέχρι τώρα πλήρωνε ενοίκιο 1.200 ευρώ το ενοικίαζε για ποσό πέραν των 6.000 ευρώ.

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Πάφου, αυτή η υπόθεση είναι ανάμεσα στις 38 υποθέσεις που είχε καταγγελθεί, όταν είχε προκύψει η μεγάλη υπόθεση με τα τ/κ τεμάχια.

«Με μεγάλη μας έκπληξη», συνέχισε, «διαπιστώσαμε ότι του έγινε νέο συμβόλαιο, όπου εξακολουθεί να του δίνεται δικαίωμα υπενοικίασης, αλλά και το δικαίωμα να κάνει προσθηκομετατροπές, ενώ υπέβαλε αίτηση για νέες διαρρυθμίσεις, ανάμεσα στις οποίες είναι να κάνει roof garden και να επεκτείνει και το καφεστιατόριο».

Ο κ. Φαίδωνος δήλωσε ακόμη πως θα έπρεπε κανονικά να μελετηθεί και να γίνει διακοπή συμβολαίου, καθότι ο κ. Χαραλαμπίδης δεν είναι ούτε θέσμιος ενοικιαστής ούτε και δικαιούχος ως μη πρόσφυγας, αλλά ούτε και ο ίδιος εξασκεί επάγγελμα εντός του καταστήματος αυτού.

Από όλες τις απόψεις θα έπρεπε για αυτό το υποστατικό -με βάση τα όσα γνωρίζουμε- να γίνει διαδικασία, είπε.

Πρόσθεσε πως «ενώ ο φάκελος βρισκόταν στο ΤΑΕ Αρχηγείου, μετά από πολιτική παρέμβαση που έγινε, δόθηκαν οδηγίες και υπογράφηκε νέο συμβόλαιο με πρόσθετους ευνοϊκούς όρους, την ώρα που θα έπρεπε να μελετάται σοβαρά η διακοπή αυτού του συμβολαίου».

Το νέο συμβόλαιο είναι υπογεγραμμένο στις 24.4.2018 και κατόπιν τούτου το έφερε στη δημοσιότητα, όπως είπε.

Από την πλευρά του, ο ζωγράφος Ανδρέας Χαραλαμπίδης αναφερόμενος στο ιστορικό της υπόθεσης είπε πως το 1972 τον επισκέφτηκε στη Μπουάτ του ο γιος του ιδιοκτήτη του τεμαχίου, καπετάνιου Housein Tantoura, μετά από μια βοήθεια που είχε προσφέρει στον πατέρα του.

Ο κ. Χαραλαμπίδης ανέφερε πως ο γιος του Housein Tantoura προσφέρθηκε να του δώσει δύο χώρους (αποθήκες ξεχωριστές) προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει ως κέντρο αναψυχής, όπως είναι και η Μπουάτ.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαραλαμπίδης, αρχικά σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο χώρο ως ατελιέ, αφού το ατελιέ που διατηρούσε στο παλιό σπίτι που διέμενε ήταν μικρό, μόλις 2Χ2. Μετά από δεύτερες σκέψεις και παρότρυνση του γιού του Tantoura και μετά τη λήψη μεγάλου δανείου, δημιούργησε εστιατόριο, το οποίο– όπως είπε- αποτέλεσε πρότυπο εστιατορίου στην Πάφο και εκτός Πάφου.

Επιπρόσθετα, ο κ. Χαραλαμπίδης ανέφερε πως το 1973 ολοκληρώθηκε η κατασκευή του εστιατορίου, ωστόσο στους βομβαρδισμούς το μόνο εστιατόριο που κάηκε ήταν το δικό του.

Μετά από υποτροφία που εξασφάλισε ο ίδιος από το Βρετανικό Συμβούλιο μετέβη στο Λονδίνο για ένα περίπου χρόνο και το 1976 επέστρεψε στην Πάφο.

Άμεση ανάγκη αποτέλεσε τότε η επιδιόρθωση του εστιατορίου μετά από πιέσεις που δέχτηκε από την Υπηρεσία Τ/κ περιουσιών, αλλά ο ίδιος όπως δήλωσε δεν είχε χρήματα.

Μετά από προσπάθειες προς διάφορες κατευθύνσεις τού δόθηκε δάνειο ύψους 35 - 30 χιλιάδες Λ.Κ.

Μετά την εξασφάλιση του δανείου, το εστιατόριο επιδιορθώθηκε.

Επειδή, σημείωσε, ο ίδιος δεν μπορούσε να το δουλέψει νοίκιασε την επιχείρηση και διευκρίνισε ότι καταβάλλει κανονικά το ενοίκιο και πληρώνει τους φόρους με πλήρη διαφάνεια.

Κάθε δύο χρόνια μάλιστα, είπε ο κ. Χαραλαμπίδης του έκαναν αύξηση στο ενοίκιο.

Επεσήμανε τέλος πως η Υπηρεσία Τ/κ περιουσιών δεν έχει ξοδέψει ούτε ένα "γρόσι" κατά την έκφραση του για την επιδιόρθωση του κτιρίου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top