ΔΙΕΘΝΗ

ΙΣΠΑΝΙΑ: Η ώρα του Πέδρο Σάντσεθ - Ορκίζεται πρωθυπουργός

ΙΣΠΑΝΙΑ: Η ώρα του Πέδρο Σάντσεθ - Ορκίζεται πρωθυπουργός

Έτοιμος να ορκιστεί πρωθυπουργός και να αναλάβει την διακυβέρνηση της Ισπανίας είναι ο σοσιαλιστής Πέδρο Σάντσεθ.

Δηλώνει έτοιμος να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις της χώρας με ταπεινότητα.

Μετά την ανατροπή του συντηρητικού Μαριάνο Ραχόι με πρόταση μομφής (180 υπέρ σε σύνολο 350 βουλευτών) που προκλήθηκε σε συνέχεια της καταδίκης μελών του Λαϊκού Κόμματος για διαφθορά, ο 46χρονος οικονομολόγος θα δώσει τον όρκο του ενώπιον του βασιλιά της Ισπανίας Φιλίππου του Στ' στο ανάκτορο της Ζαρζουέλα, στα βορειοδυτικά της Μαδρίτης.

Η σύνθεση της κυβέρνησης Σάντσεθ, που θα αναλάβει καθήκοντα τα επόμενα 24ωρα, δεν έχει για την ώρα ανακοινωθεί. Η δύναμη των Σοσιαλιστών είναι 84 βουλετές. Τα μεγάλα αγκάθια που θα κληθεί να διαχειριστεί η νέα κυβέρνηση είναι η ανεργία και οι επισφαλείς συνθήκες εργασίας, η κατάρτιση βιώσιμου προϋπολογισμού αλλά και η κατάσταση στην Καταλονία. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως η κυβέρνηση Σάντσεθ έχει ορίζοντα τις κάλπες που θα στηθούν για τις περιφερειακές εκλογές τον Μάιο του 2019σε 11 μήνες, χωρίς να αποκλείουν την προκήρυξη εθνικών αμέσως πριν.

Έπειτα από δύο εκλογικές ήττες το 2015 και το 2016, ο Σάντσεθ διαδέχεται τον Ραχόι ο οποίος βρισκόταν στην πρωθυπουργία της Ισπανίας από το 2011.

gr.euronews.com

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top