ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Το The Mall of Engomi αντιμετωπίζει το cyber bullying

Το The Mall of Engomi αντιμετωπίζει το cyber bullying

Το συνεχώς αυξανόμενο φαινόμενο του ηλεκτρονικού εκφοβισμού (cyber bullying) ήταν το θέμα του εκπαιδευτικού σεμιναρίου που διοργάνωσε το The Mall of Engomi σε συνεργασία με το Τμήμα Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας.

 

Την ημερίδα ενημέρωσης παρακολούθησαν 28 μαθητές του Β’ Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δομετίου (ΚΒ), την Τετάρτη 30 Μαΐου, στους χώρους του εμπορικού κέντρου.
Οι Κύπριοι μαθητές ενημερώθηκαν αναλυτικά για την έννοια του cyber bullying και άλλων θεμάτων προστασίας και ασφάλειας των παιδιών στο διαδίκτυο, με την εκπρόσωπο της Αστυνομίας να παρουσιάζει διεξοδικά λύσεις και τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου, το οποίο παρουσιάζει έξαρση στις μικρές και εφηβικές ηλικίες. Η κα Μαρία Νεοπτολέμου, εκπρόσωπος του Τμήματος Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας δέχθηκε με χαρά και απάντησε στις ερωτήσεις που έθεσαν οι 28 μαθητές και οι συνοδοί τους, οι οποίοι έφυγαν από το The Mall of Engomi με πλούσιο ενημερωτικό υλικό και συμβουλές για ασφαλή χρήση και πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός είναι ένα φαινόμενο που παρουσιάζει αύξηση τα τελευταία χρόνια, ειδικότερα ανάμεσα σε άτομα νεαρής ηλικίας. Παρατηρείται  μέσω διαδικτυακών πράξεων όπως η αποστολή προσβλητικών ή απειλητικών μηνυμάτων, φωτογραφιών χλευαστικού περιεχομένου, δημιουργία ψεύτικων διαδικτυακών προφίλ, αποστολή προσωπικών πληροφοριών του ατόμου σε πολλαπλούς παραλήπτες, επαναλαμβανόμενη παρακολούθηση ή παρενόχληση.

«Κάθε άτομο που πέφτει θύμα αυτών των ενεργειών πρέπει να ενημερώσει τους γονείς ή τους κηδεμόνες του για το γεγονός αυτό. Δεν πρέπει να απαντά σε προσβλητικά μηνύματα και χρειάζεται να είναι απόλυτα προσεκτικό με τα προσωπικά του δεδομένα που μοιράζεται στο διαδίκτυο», τόνισε η εκπρόσωπος του Τμήματος Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας.

Το The Mall of Engomi, μέσα από ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων, ενισχύει την εκπαίδευση της νέας γενιάς της Κύπρου και καλλιεργεί την κουλτούρα προσφοράς και εθελοντισμού στην κοινωνία. Το εμπορικό κέντρο αποτελεί προορισμό για τη σύγχρονη κυπριακή οικογένεια και πόλο δραστηριοτήτων για την τοπική κοινωνία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top