ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυβέρνηση και Βουλή συζητούν μέτρα στήριξης για τους αγρότες

Κυβέρνηση και Βουλή συζητούν μέτρα στήριξης για τους αγρότες

Η Επιτροπή Γεωργίας, παρουσία του αρμόδιου Υπουργού, αναμένεται να συζητήσει την ερχόμενη Τρίτη (12/6), μέτρα στήριξης των αγροτών οι καλλιέργειες των οποίων έχουν πληγεί από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις και την χαλαζόπτωση που έπληξε την ορεινή Πιτσιλλιά και τα χωριά του Τροόδους, αλλά και χωριά της επαρχίας Λευκωσίας.

Παράλληλα αναμένεται να συγκληθεί και σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους κοινοτάρχες των επηρεαζόμενων κοινοτήτων, για συζήτηση της κατάστασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα θα απασχολήσει και την αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
 
Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος δήλωσε στη Βουλή ότι στην Επιτροπή Γεωργίας θα πρέπει να γίνει συζήτηση τρόπων στήριξης των αγροτών που έχασαν το εισόδημά τους. Ανέφερε ότι σήμερα περιόδευσε στις πληγείσες περιοχές και ότι οι ζημιές είναι πρωτόγνωρες και η καταστροφή βιβλική. Είδαμε, είπε, αγρότες να κλαίνε πάνω από τις κατεστραμμένες σοδειές τους.

Ανέφερε ότι πέραν από την στήριξη από τον ΟΓΑ θα πρέπει η Κυβέρνηση να εξεύρει κονδύλι για άμεση στήριξη των οικογενειών που χάνουν το εισόδημά τους.

Ο ΓΓ του Παναγροτικού  Τάσος Γιαπάνης ανέφερε ότι κατά την διάρκεια της περιοδείας είχαν την ευκαιρία να δουν τις ζημιές στις ανοικτές καλλιέργειες και τα φρουτόδεντρα. Είπε ότι οι ζημιές από τα ακραία φαινόμενα είναι μεγάλες και ότι θα γίνουν άμεσα επί τόπου έλεγχοι για καταγραφή τους. Ο κ. Γιαπάνης είπε ότι το κράτος πρέπει να βάλει το χέρι στη τσέπη για στήριξη των αγροτών.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top