ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΩΤΑΤΟ: Τέρμα στη δημοσιοποίηση δικαστικών αποφάσεων

ΑΝΩΤΑΤΟ: Τέρμα στη δημοσιοποίηση δικαστικών αποφάσεων

Τους νέους κανονισμούς για τα Προσωπικά Δεδομένα συζήτησε το Ανώτατο Δικαστήριο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο σε ειδική συνεδρίαση του την Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018, αναφορικά με το ζήτημα της εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων, που τέθηκε σε ισχύ την 25 Μαΐου 2018, αποφάσισε τα εξής:

  1. Να εισηγηθεί στις αρμόδιες Αρχές τη θέσπιση ειδικής νομοθεσία εφαρμογής του Κανονισμού στα πρότυπα της Νομοθεσίας που θεσπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, όπου εφαρμόζεται το Αγγλικό Κοινό Δίκαιου, όπως και στην Κύπρο.
  2. Να θεσπίσει Διαδικαστικό Κανονισμό ή Οδηγία Πρακτικής προς καθοδήγηση των πρωτόδικων Δικαστών αναφορικά με την εφαρμογή του Κανονισμού, κατά τη σύνταξη και δημοσίευση των δικαστικών αποφάσεων, και
  3. Μέχρι τη θέσπιση νομοθετικού πλαισίου για την εφαρμογή του Κανονισμού στην Κυπριακή Δημοκρατία προσωρινά να μην δημοσιεύονται οι δοθείσες αποφάσεις των Δικαστηρίων, εκτός εάν το Ανώτατο Δικαστήριο αποφασίσει διαφορετικά.      

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top