ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: 'Φωνάζουν' οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία - 'Με το θερμόμετρο στην τάξη' - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: 'Φωνάζουν' οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία - 'Με το θερμόμετρο στην τάξη' - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ετοιμάζουν κινητοποίηση έτσι ώστε να καταγράψουν τις θερμοκρασίες που επικρατούν στις σχολικές αίθουσες οι εκπαιδευτικοί της Κύπρου.

Το δημόσιο σχολείο χρειάζεται καινοτόμες και τολμηρές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να βελτιωθεί ποιοτικά η παρεχόμενη εκπαίδευση, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε παιδιού ξεχωριστά αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Δασκάλων, Φίλιος Φυλακτού.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ αναφέρεται στο θέμα των κλιματιστικών στα σχολεία καθώς οι θερμοκρασίες που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες αγγίζουν το κόκκινο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φυλακτού αναφέρει πως οι δάσκαλοι θα καταγράψουν την Τρίτη 12 Ιουνίου μεταξύ 11:00 πμ και 12:00 μμ με θερμόμετρα τη θερμοκρασία στις τάξεις μας και σε άλλους χώρους του σχολείου.

Σημειώνει μάλιστα τα αποτέλεσμα θα είναι ‘η αφορμή για να ανοίξει επιτέλους το θέμα των κλιματιστικών στα σχολεία ως αδήριτη ανάγκη!!!! Όλοι και όλες σε όλες τις επαρχίες καταγράφουμε θερμοκρασίες και τις στέλνουμε.’

Διαβάστε αυτούσια την ανάρτηση: 

Το δημόσιο σχολείο χρειάζεται καινοτόμες και τολμηρές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να βελτιωθεί ποιοτικά η παρεχόμενη εκπαίδευση, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε παιδιού ξεχωριστά!

Χρειάζεται:

*** Ένα Νέο Σύστημα Αξιολόγησης όχι για να διώξει τους "ανεπαρκείς" και "ακατάλληλους" εκπαιδευτικούς ΑΛΛΑ για να αξιολογεί ΣΩΣΤΑ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ και ΔΙΚΑΙΑ τις 12 500 εκπαιδευτικούς και να τους βοηθά να βελτιωθούν και να ενδυναμωθούν! (η κωλυσιεργεία όλα αυτά τα χρόνια από την πλευρά του ΥΠΠ ίσως τελικά το βολεύει για να καλύπτει πολλές από τις δικές του αδυναμίες τις οποίες έντεχνα και ενορχηστρωμένα με βουλευτές και άλλους "συνοδοιπόρους" φορτώνουν στους εκπαιδευτικούς).

*** Νέους Κανονισμούς Λειτουργίας για τους οποίους η Επιτροπή Κανονισμών στην οποία συμμετείχε και η ΠΟΕΔ πολύ παραγωγικά και ουσιαστικά, ολοκηρωσε τον Ιούλιο του 2017 το έργο της μετά από 1,5 χρόνο σκληρής δουλειάς! Τον Σεπτέμβριο του 2017 ο τέως ΥΠΠ κ. Καδής διατυμπάνιζε ότι θα προωθούσε άμεσα στη Βουλή με σκοπό να εφαρμοστούν τον Σεπτέμβριο του 2018! Έπεα πτερόεντα!!! Οι Νέοι Κανονισμοί Λειτουργίας που τόσο πολύ αναμένει ο εκπαιδευτικός κόσμος, είναι εξαφανισμένοι! Το ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ είναι ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν τον Σεπτέμβρη του 2018.

*** Νέο Σύστημα Διορισμών το οποίο θα σέβεται όλους τους υποψηφίους και θα είναι ορθά σχεδιασμένο! Όχι να φτάνουμε τον Μάιο του 2018 και η Επιτροπή Παιδείας της διαπιστώνει και να αποφασίζει ότι το ΝΣΔ χρειάζεται εκ βάθρων ανασχεδιασμό προκειμένου να επιλυθούν τα πολλά λάθη που έγιναν!

*** Πραγματική και ρελιστική αναθεώρηση του Αναλυτικού Προγράμματος, με απλές και ξεκάθαρες διατυπώσεις αποφεύγοντας ορολογίες για εντυπωσιασμό κ.λπ.

*** Νέες ρυθμίσεις στο πολύ σοβαρό και ευρύ θέμα της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ για το καλό όλων στα σχολεία και όχι όλα αυτά που βλέπουμε για χρόνια τώρα καθημερινά.

*** Να σταματήσουν οι ανοίκειες και απαράδεκτες επιθέσεις κατά των εκπαιδευτικών που μοναδικό στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά προβλήματα και να τα κρύψουν κάτω αππ το χαλί!

***SOS*** Γι' αυτό βγαίνουμε μπροστα και....

Την Τρίτη 12 Ιουνίου μεταξύ 11πμ και 12μμ καταγράφουμε με θερμόμετρα τη θερμοκρασία στις τάξεις μας και σε άλλους χώρους του σχολείου. Φωτογραφίζουμε το θερμόμετρο με την ένδειξη και με τρόπο που να φαίνεται και ο χώρος κατά κάποιο τρόπο και το στέλλουμε με viber ή messenger ο ένας στον άλλο με τελικό προορισμό το viber μου ή το messenger μου. Τα δεδομένα αυτά θα αποτελέσουν την αφορμή για να ανοίξει επιτέλους το θέμα των κλιματιστικών στα σχολεία ως αδήριτη ανάγκη!!!! Όλοι και όλες σε όλες τις επαρχίες καταγράφουμε θερμοκρασίες και τις στέλλουμε!!!

ΚΑΙΡΟΣ να υλοποιηθεί η πολιτική των φωτοβολταϊκών (για να γλιτώσουμε και το πρόστιμο από την Ε.Ε.) και να δημιουργήσουμε κατάλληλες, από άποψη θερμοκρασίας, συνθήκες μάθησης και διαβίωσης ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ στα σχολεία!

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top