ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα προφίλ των πιθανών αντιπάλων της Ανόρθωσης στον δεύτερο προκριματικό – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τα προφίλ των πιθανών αντιπάλων της Ανόρθωσης στον δεύτερο προκριματικό – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μετά από κλήρωση που έγινε στη Νιόν της Ελβετίας η Ανόρθωση έμαθε τις πιθανές αντιπάλους της για τον δεύτερο προκριματικό γύρο.

Η ομάδα της Αμμοχώστου αν καταφέρει στην επανεμφάνιση της στα Ευρωπαϊκά σαλόνια να ξεπεράσει το πρώτο εμπόδιο που είναι η Αλβανική FC Laci, τότε μπροστά της θα βρει είτε την Glevanon της Βορείου Ιρλανδίας, είτε την Molde της Νορβηγίας.

Τα προφίλ των δύο ομάδων:

Glevanon (Βόρειος Ιρλανδία):

Η Γκλέναβον ΦΚ είναι ημιεπαγγελματική, βορειοϊρλανδική ποδοσφαιρική ομάδα η οποία αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Βόρειας Ιρλανδίας.

Ο σύλλογος, με έτος ίδρυσης το 1889, έχει ως έδρα την πόλη Λάργκαν και δίνει τις εντός έδρας αναμετρήσεις του στο Μόρνβιου Παρκ.

Η Γκλέναβον ήταν η πρώτη επαρχιακή ομάδα που κατέκτησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας του Ιρλανδικού Πρωταθλήματος (1951–52) και, επίσης, η πρώτη επαρχιακή ομάδα που να καταφέρνει να πετύχει το νταμπλ με την κατάκτηση πρωταθλήματος και κυπέλλου στη διάρκεια της ίδιας σεζόν (1956–57).

Η τελευταία αυτή επιτυχία την κατέστησε, επίσης, ως την πρώτη ομάδα από την Βόρεια Ιρλανδία που να παίρνει την πρόκριση για Ευρωπαϊκή Διοργάνωση.

Ο σύλλογος της Βορείου Ιρλανδίας μετράει 3 κατακτήσεις πρωταθλήματος στο πρωτάθλημα της Βορείου Ιρλανδίας, 7 κύπελλα, 1 Λιγκ καπ, 5 City Cup, 4 Gold Cup, 3 κύπελλα του Άλστερ, 2 Floodlit Cup, 2 Country Antrim Shield, 24 Mid -Ulster Cup,  1 North – South Cup και 2 Charity Shield.

Την περιόδο που διανύσαμε η Βορειο Ιρλανδοί κατέκτησαν την 3η θέση στο πρωτάθλημα τους.

Στα Ευρωπαϊκά σαλόνια η Γκλέβανον ξαναπέρασε ωστόσο δεν κατέγραψε κάποια καλή πορεία αφού δεχότανε τον αποκλεισμό από τον πρώτο προκριματικό γύρο.

Έδρα της είναι το Μόρνβιου Παρκ, 4.180 θέσεων.

Molde (Νορβηγίας)

Η Μόλντε ΦΚ είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος από το Μόλντε της Νορβηγίας. Ιδρύθηκε στις 19 Ιουνίου 1991 ως Ιντερνάσιοναλ Μόλντε.

Έχει αναδειχθεί δύο φορές πρωταθλήτρια και τέσσερις φορές κυπελλούχος Νορβηγίας και είναι μία από τις δύο Νορβηγικές ομάδα που έχουν συμμετάσχει στους ομίλου του ΟΥΕΦΑ Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Νορβηγικός σύλλογος στην ιστορία του έχει πανηγυρίσει 3 φορές την κατάκτηση πρωταθλήματος και άλλες 4 φορές αναδείχθηκε ως κυπελλούχος.

Να σημειώσουμε ότι η Μόλντε έχει αρκετές παραστάσεις στα Ευρωπαϊκά σαλόνια και αξιζει να αναφέρουμε ότι σε αυτές είχε και πολλές προκρίσεις σε ομίλους, τόσο στο Τσάμπιονς Λιγκ όσο και στο Γιουρόπα Λιγκ.

Το γήπεδο της Μόλντε είναι το Aker Stadion χωρητικότητας 11.800 θέσεων

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top