ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προκρίθηκε αλλά δεν… Σου-άρεσε (ΒΙΝΤΕΟ)

Προκρίθηκε αλλά δεν… Σου-άρεσε (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ένα από τα χειρότερα ποιοτικά παιχνίδια του Μουντιάλ μέχρι στιγμής, η Ουρουγουάη νίκησε με 1-0 την Σαουδική Αραβία χάρη σε γκολ του Λουίς Σουάρες και προκρίθηκε στη φάση των «16» μαζί με την Ρωσία.

Ο 1ος όμιλος είναι μαζί με τον 7ο (Βέλγιο – Αγγλία) ο πιο «εύκολος» της διοργάνωσης και από την δεύτερη κιόλας αγωνιστική του, τα πάντα έχουν ξεκαθαρίσει: Ρωσία και Ουρουγουάη έχουν κάνει το 2/2, έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση και θα συγκρουστούν το απόγευμα της Δευτέρας στην Σαμάρα για την πρώτη θέση, με την ισοπαλία να ευνοεί τους διοργανωτές, ενώ Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία αποκλείστηκαν και απλώς θα προσπαθήσουν να αποφύγουν την πρώτη θέση στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Ένα ποδοσφαιρικό κλισέ λέει πώς «ό,τι άξιζε από το πρώτο ημίχρονο ήταν το γκολ», ωστόσο στην αναμέτρηση του Ροστόφ… ούτε αυτό δεν στέκεται! Σε ένα 45λεπτο – κακοποίηση του αθλήματος, η Celeste του Όσκαρ Ταμπάρες κατάφερε να ανοίξει το σκορ με ένα «κρύο» τέρμα του Λουίς Σουάρες στο 23ο λεπτό, μια εκτέλεση από κοντά έπειτα από κόρνερ του πολύπειρου Κάρλος Σάντσες και κάκιστη εκτίμηση της φάσης από τον τερματοφύλακα των Ασιατών, οι οποίοι είχαν σταθεί αρκετά καλά μέχρι εκείνο το σημείο, Μοχάμεντ Αλοβάις.

Ιστορικό σε κάθε περίπτωση γκολ από τον 31χρονο διεθνή επιθετικό της Ουρουγουάης (το 52ο στην 100η του εμφάνιση με το εθνόσημο – πρώτος ποδοσφαιριστής από την εν λόγω χώρα που σκοράρει σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα – «έπιασε» στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας τον σπουδαίο Ντιέγο Φορλάν), αλλά πέραν τούτου τίποτα αξιοσημείωτο σε ένα πρώτο ημίχρονο το οποίο θα ξεχαστεί γρήγορα ακόμα και από τους περίπου 45.000 φιλάθλους που το παρακολούθησαν από κοντά.

Τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Λατινοαμερικανούς να μη θέλουν, τους Σαουδάραβες να μην μπορούν, τις αλλαγές των δύο προπονητών να μην φέρνουν «φρεσκάδα» στον αγωνιστικό χώρο και το 1-0 να παραμένει μέχρι το σφύριγμα της λήξης από τον Γάλλο διαιτητή Κλεμάν Τουρπέν, με τον Έντινσον Καβάνι να αστοχεί από κοντά στο 86ο λεπτό και χωρίς να βγει καν κίτρινη κάρτα!

Αν πάντως μείνουμε στο ότι η ουσία μετράει, η Ουρουγουάη εξασφάλισε μαθηματικά και… νωρίς νωρίς την πρόκρισή της στη φάση των «16» του Μουντιάλ, «αγκαζέ» με την Ρωσία και με τον 71χρονο προπονητή της Όσκαρ Ταμπάρες να κάνει ένα εντυπωσιακό 4/4 σε προκρίσεις στην εν λόγω διοργάνωση, ενώ σε κάθε περίπτωση από την επόμενη φάση, είτε κόντρα στην Ισπανία είτε κόντρα στην Πορτογαλία θα αναλάβει τον… αγαπημένο της ρόλο του αουτσάιντερ, που την βολεύει πολύ καλύτερα από το να παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας…

Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Βαρέλα, Γοδίν, Χιμένες, Κάσερες, Μπεντανκούρ, Βεσίνο (59′ Τορέιρα), Γκ. Ροντρίγκες (59′ Λασάλτ), Κ. Σάντσες (82′ Νάντες), Σουάρες, Καβάνι

Σαουδική Αραβία (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Αλοβάις, Οσάμα, Αλί, Αλμπουραΐκ, Σαλμάν, Χατάν (75′ Κανό), Γιασέρ, Οταΐφ, Ταϊσέερ (44′ Χουσαΐν), Σαλέμ, Φαχάντ (78′ Αλ-Σαλάουι)

Διαιτητής: Κλεμάν Τουρπέν (Γαλλία)

Πηγή: www.sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top