ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η προοπτική και το μέλλον είναι δικά σας, ανέφερε ο Νίκος Αναστασιάδης στους απόφοιτους του ΤΕΠΑΚ

Η προοπτική και το μέλλον είναι δικά σας, ανέφερε ο Νίκος Αναστασιάδης στους απόφοιτους του ΤΕΠΑΚ

Να επιδιώκετε διαρκώς να πετύχετε τα όνειρα σας και να πιστεύετε στις δυνατότητες σας και μην απογοητευτείτε από αποτυχίες, γιατί η προοπτική και το μέλλον είναι δικά σας, ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης 20/6  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στους απόφοιτους του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

 
Στην ομιλία του κατά την τελετή αποφοίτησης, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κηποθέατρο "Μάριος Τόκας και στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως η παρουσία του, συνιστά μία οφειλόμενη τιμή για το ΤΕΠΑΚ, "διότι είναι ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και διαρκώς αναβαθμιζόμενο Πανεπιστήμιο που καθημερινά βελτιώνει τη θέση του στον ιδιαίτερα απαιτητικό ακαδημαϊκό κόσμο".
 
Οι συνεχείς επιτυχίες του ΤΕΠΑΚ, συνέχισε, αντανακλούν το πολυσήμαντο έργο που επιτελείται, το επίπεδο της εκπαίδευσης που παρέχεται και την αξία των φοιτητών του και συνεχάρη τις Αρχές του Πανεπιστημίου "που σε κάθε τους βήμα αναδεικνύουν το όραμα τους, το όραμα μας, για ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα υψηλών προδιαγραφών και στενά συνδεδεμένο με τον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό της χώρας μας".
 
Διαμήνυσε, παράλληλα, πως η Κυβέρνηση υιοθετεί τους στόχους του ΤΕΠΑΚ για ενίσχυση των γνωστικών αντικειμένων και ειδικοτήτων που σήμερα προσφέρει, "καθώς διακρίνουμε πως η παρουσία του Πανεπιστημίου στη Λεμεσό, έχει διευρύνει τους αναπτυξιακούς ορίζοντες ολόκληρης της πόλης και επαρχίας, αλλά και της Κύπρου γενικότερα".
 
Ταυτόχρονα, υπέδειξε, συμβάλλει τα μέγιστα στην προσφορά ευκαιριών στους νέους μας να σπουδάσουν την επιστήμη της επιλογής τους στην ίδια τους τη χώρα.
 
"Επενδύουμε στην ανάπτυξη των πανεπιστημιακών υποδομών και αποτελεί ευτυχή συγκυρία το γεγονός πως οι υποδομές του ΤΕΠΑΚ, επεκτείνονται και καλύπτουν όλο και μεγαλύτερο φάσμα των εκπαιδευτικών αναγκών του ιδίου του Πανεπιστημίου αλλά και της Κύπρου", συμπλήρωσε.
 
Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι το μείζον είναι, να πετύχουμε συνθήκες βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης στον τόπο μας, διότι μόνο έτσι θα δημιουργηθούν νέες προοπτικές, νέες θέσεις εργασίας και μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε στην ίδια μας την πατρίδα, τους σημερινούς απόφοιτους και όσους ακολουθούν.
 
Επί τούτου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η χώρα μας βρίσκεται πια σε φάση δυναμικής ανάπτυξης, ακολουθώντας ρυθμούς που είναι από τους υψηλότερους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπενθυμίζοντας πως πέρσι, οι ρυθμοί ανάπτυξης ήταν 4% και "ευελπιστούμε ότι και φέτος θα είναι το ίδιο και οι μακροοικονομικοί, που δεν προβλέπεται να είναι κατώτεροι του 3%".
 
Ανέφερε δε πως είναι σημαντικό να πετυχαίνεις ρυθμούς ανάπτυξης, να ελκύεις επενδύσεις, διότι κατ` αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και σημείωσε ότι "αυτές οι νέες θέσεις εργασίας, υψηλά αμειβόμενες, δεν είναι παρά για σας τους πτυχιούχους".
 
Αυτό, συνέχισε, είναι η υποχρέωση της Πολιτείας "και είναι κάτι που το νιώθουμε ως καθήκον γι’ αυτό και προσπαθούμε, γι’ αυτό και εργαζόμαστε και γι’ αυτό νιώθουμε ικανοποίηση, διότι με τη συνέργεια όλων έχουμε κατορθώσει από τη μιζέρια και τον κίνδυνο της χρεοκοπίας να είμαστε σήμερα μια χώρα που στέκεται στα πόδια της και μπορεί να αντικρίζει τον κάθε Ευρωπαίο ή οποιονδήποτε άλλο με περηφάνια και αυτοπεποίθηση".

Λέγοντας ότι η Κυβέρνηση έχει πλήρη επίγνωση του γεγονότος πως το μέλλον βρίσκεται στην έρευνα και την καινοτομία, "μέσω των οποίων δημιουργούμε προοπτικές εργοδότησης σε ποιοτικές θέσεις εργασίας αντάξιες των προσόντων των αποφοίτων μας", ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε πως στόχος, είναι "να αναβαθμίσουμε και να κατοχυρώσουμε το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο, το οποίο θέλουμε να αναδειχθεί και να αναγνωριστεί στο τοπικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο".
 
Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, συμπλήρωσε, αποτελεί σημαντικό πυλώνα στην προσπάθεια αυτή και εξήρε την επιτυχημένη συμμετοχή του σε 29 διασυνοριακά έργα του "Ορίζοντα 2020", στον τομέα της έρευνας και καινοτομίας, έχοντας μέχρι σήμερα εξασφαλίσει χρηματοδότηση της τάξης πέραν των 40 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε και στα έργα αναβάθμισης των υποδομών του Πανεπιστημίου, λέγοντας ότι βρίσκεται υπό εξέλιξη η προετοιμασία για έναρξη κατασκευής νέων έργων, όπως η επέκταση του κτιρίου Διοίκησης, η ανέγερση κτηρίου για τη Σχολή Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης και η ανέγερση κτηρίου για το τμήμα Καλών Τεχνών.
 
Υπενθύμισε δε την απόφαση της Κυβέρνησης για αναθεώρηση του Τοπικού Σχεδίου Κάτω Πολεμιδιών, το οποίο καλύπτει τον οικισμό Βερεγγάρια, κατά τρόπο που θα επιτρέπει την αξιοποίηση και χρήση μέρους του συγκεκριμένο τεμαχίου για αναγκαίες υποδομές του ΤΕΠΑΚ.
 
Συγκεκριμένα για το θέμα ανάπτυξης στον πρώην βρετανικό οικισμό Βερεγγάρια, ο ΠτΔ ανέφερε ότι αναμένεται πως σύντομα και υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εσωτερικών, θα υπάρξει συνδιαβούλευση με τους επηρεαζόμενους Δήμους και τους εμπλεκόμενους φορείς, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν ο απαραίτητος χωροταξικός σχεδιασμός των έργων υποδομής που θα αναγείρει το ΤΕΠΑΚ.
 
Απευθυνόμενος προς τους απόφοιτους, εξέφρασε την περηφάνια όλων, "διότι βλέπουμε στο πρόσωπο σας μία νέα γενιά επιστημόνων, ικανών και εξοπλισμένων με τα καλύτερα εφόδια για να διεκδικήσουν το βέλτιστο για τον εαυτό τους και για τον τόπο μας".
 
Τους κάλεσε δε όπως επιδιώκουν διαρκώς να πετύχουν τα όνειρα τους και να πιστεύουν στις δυνατότητες τους και σημείωσε ότι, παρά τις όποιες αποτυχίες ενδεχόμενα συναντήσουν στη διαδρομή, να μην απογοητευθούν, γιατί "η προοπτική και το μέλλον είναι δικά σας, διότι έχετε τα εφόδια, έχετε τη νεότητα, έχετε τη θέληση – και πρέπει να την έχετε – για να πετύχετε και θα πετύχετε προς όφελος και των ιδίων και ειδικότερα της πατρίδας μας".
 
Ο  Πρόεδρος Αναστασιάδης χαιρέτησε επίσης την παρουσία, στην τελετή αποφοίτησης, ξένων καθηγητών από το Πανεπιστήμιο Ben Gurion του Ισραήλ, εκφράζοντας τη βεβαιότητα του, ότι η αγαστή συνεργασία των δυο πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top