Τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της ΕΣΚ για το γλωσσάριο – «Ξεκαθαρίσαμε ότι εκπίπτει των δικαιοδοσιών»

Τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της ΕΣΚ για το γλωσσάριο – «Ξεκαθαρίσαμε ότι εκπίπτει των δικαιοδοσιών»

Τοποθετήθηκε γραπτώς ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, Γιώργος Φράγκος, για το θέμα δημιουργίας του γλωσσαρίου, το οποίο θα διαστρεβλώσει τις ιστορικές πραγματικότητες σε σχέση με τα γεγονότα της εισβολής και κατοχής.

Η δήλωση του πρόεδρου της ΕΣΚ που στάλθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έχει ως εξής:

«Αναφορικά με την ιδέα για σύνταξη γλωσσαρίου αμοιβαία αποδεκτών όρων μεταξύ Ε/Κ και Τ/Κ δημοσιογράφων, την οποία προωθεί το Γραφείο για την Ελευθερία του Τύπου του ΟΑΣΕ, επαναλαμβάνω ρητά και κατηγορηματικά: η Ένωση Συντακτών Κύπρου ουδέποτε ανέλαβε ή διαδραμάτισε τον οποιονδήποτε ρόλο. Η ΕΣΚ μετέχει στο πρόγραμμα του ΟΑΣΕ «Διάλογος για την Κύπρο», που περιλαμβάνει πλειάδα δικοινοτικών δράσεων μεταξύ Ε/Κ και Τ/Κ δημοσιογράφων.

Ωστόσο, όταν η οργάνωσή μας βολιδοσκοπήθηκε, σε προκαταρτική συζήτηση, για το γλωσσάριο, ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή ότι αυτό εκπίπτει των δικαιοδοσιών και της αποστολής μας και ότι δεν επιθυμούμε την όποια εμπλοκή σε αυτό. Όπως και έγινε.

Εδώ και μέρες βρίσκομαι στο Πεκίνο, σε πολυήμερη αποστολή, εκπροσωπώντας την ΕΣΚ σε διεθνή σύναξη των προέδρων δημοσιογραφικών ενώσεων από 47 χώρες του κόσμου. Ως εκ τούτου, έχω περιορισμένη πρόσβαση στο διαδίκτυο και καθόλου πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτά για όσους διερωτούνται γιατί σιωπώ επί μακρόν και δεν απαντώ.

Γιώργος Φράγκος
Πρόεδρος ΕΣΚ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Ο Αβέρωφ ξυπνά τον εφιάλτη του 2023 - Η εξαγγελία που φέρνει φουρτούνες στην Πινδάρου

ΔΗΣΥ: Ο Αβέρωφ ξυπνά τον εφιάλτη του 2023 - Η εξαγγελία που φέρνει φουρτούνες στην Πινδάρου

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου έκανε το βήμα και από χθες το σκηνικό στον ΔΗΣΥ άλλαξε. Ο τέως πρόεδρος του κόμματος, ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του, για τις Προεδρικές του 2028, βάζοντας τέλος στα σενάρια των τελευταίων μηνών και ανοίγοντας ταυτόχρονα ένα δύσκολο κεφάλαιο, για την Πινδάρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE