ΕΛΛΑΔΑ

ΤΣΙΠΡΑΣ: «Η συμφωνία για το χρέος σηματοδοτεί μια νέα σελίδα για την Ελλάδα»

ΤΣΙΠΡΑΣ: «Η συμφωνία για το χρέος σηματοδοτεί μια νέα σελίδα για την Ελλάδα»

Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ενημέρωσε το μεσημέρι της Παρασκευής (22/6) ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τη συμφωνία για το ελληνικό χρέος, που επετεύχθη την Πέμπτη (21/6) στο Eurogroup.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η χθεσινή συμφωνία σηματοδοτεί μια ιστορική στιγμή για την Ευρώπη και μια νέα σελίδα για τη χώρα, καθώς «η Ελλάδα εγκαταλείπει τον ακανθώδη δρόμο του μνημονίου και της ακραίας λιτότητας».

Σημειώνοντας ότι το ελληνικό χρέος καθίσταται πλέον βιώσιμο, ο κ. Τσίπρας εξέθεσε στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας τα βασικά σημεία της συμφωνίας, που προβλέπει δεκαετή περίοδο χάριτος και ισόχρονη επέκταση της αποπληρωμής των κεφαλαίων των δανείων της χώρας προς το ευρωπαϊκό ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσίπρας, η συμφωνία δίνει τη δυνατότητα στη χώρα να έχει «ένα στιβαρό μαξιλάρι ρευστότητας και βεβαίως την επιστροφή των κερδών των ελληνικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα».

Πρόκειται για ένα πλαίσιο συμφωνίας που «βρίσκεται πολύ πιο πάνω από τις προσδοκίες των αγορών και ανταποκρίνεται στο ηθικό χρέος των εταίρων προς τους Έλληνες πολίτες, διασφαλίζοντας ότι Ευρώπη παραμένει αρραγής», υποστήριξε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι η συμφωνία δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα εγκαταλείπει τον «συνετό δρόμο της δημοσιονομικής ισορροπίας». «Έχουμε στόχους και δεσμευόμαστε στους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά έχουμε αποδείξει ότι είμαστε σε θέση να τους πετυχαίνουμε», σημείωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Όπως πρόσθεσε, ο ελληνικός λαός θα διαπιστώσει σύντομα τις αλλαγές που έρχονται από τον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται και από τη δυναμική που θα καταγραφεί στην ελληνική οικονομία με την αύξηση των επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Στη συνέχεια, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για τον κρίσιμο ρόλο που διαδραμάτισε σε κρίσιμες στιγμές για την Ελλάδα, παραμένοντας «αταλάντευτα σταθερός στη θέση ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτή η ανταμοιβή ανήκει σε όλο τον ελληνικό λαό», σημείωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ολοκληρώνοντας την ενημέρωσή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος, σημείωσε ότι έπραξε αυτό που του επέτασσε το θεσμικό του καθήκον, σημειώνοντας ότι η παραμονή στην Ευρώπη αποτελούσε την απόφαση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην απόφαση του Eurogroup όπου σημειώνεται ότι η ελληνική οικονομία είναι πλέον ισχυρότερη, ενώ παρέπεμψε στην ανάρτηση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην οποία έγραψε: «Αποτίω φόρο τιμής στον ελληνικό λαό για την ανθεκτικότητά του και την προσήλωσή του στην Ευρώπη».

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποστήριξε ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού οφείλονται «και σε λάθη τα οποία έγιναν λόγω του περιεχομένου του προγραμμάτων. Αυτά τα λάθη θα ληφθούν υπόψη», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top