ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΥΚΕΣΥ: «Η κατάληξη που έλαβε το θέμα του Συνεργατισμού θα έχει αρνητικές συνέπειες»

ΣΥΚΕΣΥ: «Η κατάληξη που έλαβε το θέμα του Συνεργατισμού θα έχει αρνητικές συνέπειες»

Η κατάληξη που έλαβε το θέμα του Συνεργατισμού θα έχει στο μέλλον αρνητικές συνέπειες στην κυπριακή κοινωνία και κατ’ επέκταση στην κυπριακή οικονομία, αναφέρει ανακοίνωση της Συνεργατικής Κεντρικής Εταιρείας Συμμετοχών Λτδ (ΣΥΚΕΣΥ).

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ) στις 18/06/2018 πάρθηκε "μια απόφαση που οριστικοποίησε το τέλος της μοναδικής 108χρονης πορείας του Συνεργατισμού, μια απόφαση που έβαλε κυριολεκτικά την ταφόπετρα στον Πιστωτικό Τομέα του Συνεργατισμού".

"Καλεστήκαμε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση να επισημοποιήσουμε το τέλος της ένδοξης αυτής ιστορίας, ένα τέλος που ασφαλώς δεν προσυπογράψαμε".

Εκφράζει βεβαιότητα ότι αν οι εισηγήσεις τους εισακούονταν, αν τα μηνύματα και οι προβληματισμοί τους λαμβάνονταν έγκαιρα υπόψη, δεν θα είχαμε τη σημερινή κατάληξη.

Όπως αναφέρει, "τα τραγικά γεγονότα του 2013, δεν άφησαν αλώβητο τον Συνεργατισμό. Οπωσδήποτε προηγήθηκαν λάθη και παραλήψεις, αλλά σε καμία περίπτωση τα προβλήματα δεν ήταν στην έκταση και στο μέγεθος που τα ξένα, αλλά δυστυχώς και εγχώρια, συμφέροντα ήθελαν να τα παρουσιάσουν".

Προστίθεται ότι σε αρκετά προβλήματα έγιναν προσπάθειες για βελτίωση τους και από τη νέα ηγεσία, αλλά "θα μπορούσαν να γίνουν πιο μεγάλα και τολμηρά βήματα".

Η ΣΥΚΕΣΥ αναφέρει ότι χαιρέτισε την απόφαση για εισδοχή του Συνεργατισμού στο ΧΑΚ και την δωρεάν παραχώρηση του 25% στους καταθέτες και συνεπείς δανειολήπτες, αλλά "δυστυχώς οι ξένοι θεσμοί με την υποκίνηση εγχώριων συμφερόντων δεν επέτρεψαν ούτε αυτός ο σχεδιασμός να υλοποιηθεί, με αποτέλεσμα να έχουμε τη μοιραία αυτή κατάληξη μετά το τελειωτικό κτύπημα που δόθηκε από την αλλαγή στις παραδοχές των Μη Εξυπηρετούμενων Χορηγήσεων".

"Ως ΣΥΚΕΣΥ έχουμε ήσυχη τη συνείδηση μας ότι πράξαμε ό,τι είναι δυνατό για να διαφυλάξουμε τον Συνεργατισμό, ότι συνεργαστήκαμε ειλικρινά με τη Διεύθυνση και το Υπουργείο Οικονομικών για να διασώσουμε αυτήν την λαμπρή μακρόχρονη ιστορία" καταλήγει η ανακοίνωση.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top