ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Α. ΝΕΟΦΥΤΟΥ: «Προκαλώ το ΑΚΕΛ όσες μέρες συζήτησης θέλει να κάνουμε»

Α. ΝΕΟΦΥΤΟΥ: «Προκαλώ το ΑΚΕΛ όσες μέρες συζήτησης θέλει να κάνουμε»

Είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε τη λύση και θα διασφαλίσουμε τον καταθέτη στον συνεργατισμό, θα διασφαλίσουμε τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και θα διασφαλίσουμε την οικονομία του τόπου, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «με το καλό να τελειώσουμε την ερχόμενη Παρασκευή και προσκαλώ και προκαλώ το ΑΚΕΛ όσες μέρες συζήτησης θέλει να κάμουμε. Μέρες, νύκτες, μήνες. Για οποιοδήποτε ζήτημα. Για την οικονομία, για το συνεργατισμό, για τις τράπεζες, για οποιοδήποτε θέμα. Να φοβηθούμε τι και από ποιους; Και μένω ως εδώ».

Αυτή τη στιγμή, ανέφερε, «προέχει η υπευθυνότητα έναντι της χώρας», προσθέτοντας ότι «όταν η χώρα κλονιζόταν σε μια προηγούμενη διακυβέρνηση δεν έμεινε μέτρο προς την κατεύθυνση της θωράκισης της χώρας που ως αντιπολίτευση δεν στηρίξαμε».

«Ήμουν αντιπολίτευση όταν ερχόντουσαν τα νομοσχέδια και οι προτάσεις του υπουργικού συμβουλίου για κυβερνητικές εγγυήσεις έξι δισεκατομμυρίων ευρώ για το τραπεζικό σύστημα. Και έβαλα πλάτες. Δεν έβαλα στο ΑΚΕΛ πλάτες, στον τόπο μου έβαλα πλάτες. Και όταν ερχόταν η κρατική στήριξη σε άλλα τραπεζικά ιδρύματα βάλαμε πλάτες με κόστος. Δεν ακολουθήσαμε ποτέ ως ΔΗΣΥ τον εύκολο δρόμο των «όχι» της μαγκιάς, μιας μαγκιάς που το κόστος το πληρώνει ο πολίτης», πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι ο ΔΗΣΥ θα σεβαστεί το πόρισμα της έρευνας που έχει διαταχθεί για το συνεργατισμό, προσθέτοντας ότι «δεν θέλουμε μέσα από συζητήσεις να προκαταλάβουμε το οποιοδήποτε πόρισμα της έρευνας για οποιοδήποτε, για οτιδήποτε, για οποτεδήποτε».

«Όποιο κι αν είναι το πόρισμα εμείς δηλώνουμε εκ των προτέρων απόλυτο σεβασμό. Να μην μας συγχύζουν με κάποιους άλλους που ενώ διόριζαν ερευνητικές επιτροπές ήταν οι πρώτοι που διαφωνούσαν με το πόρισμα αυτών που διόρισαν», είπε.

Αν μέσα από το πόρισμα, συνέχισε, «θα καταδειχθούν ευθύνες ή και ποινικές κι αν κάποιοι με αποφάσεις δικαστηρίων θα τους επιβληθούν ποινές και πάλι το ξεκαθαρίζω ότι όποιος κι αν είναι αυτός το πολιτικό γραφείο του ΔΗΣΥ δεν θα βρεθεί ποτέ έξω από αίθουσες δικαστηρίων να διαμαρτύρεται».

Ερωτηθείς σχετικά με τη δήλωση του για αξιωματούχου της ΣΚΤ που κατείχε μεγάλο αριθμό λογαριασμών, είπε ότι ανέφερε μόνο ένα παράδειγμα με αξιωματούχο που είχε «634 λογαριασμούς σε 15 συνεργατικά πιστωτικά ιδρύματα και καμιά 70αριά λογαριασμούς στις υπόλοιπες τράπεζες».

«Υπάρχουν δεκάδες και εκατοντάδες περιπτώσεις με δεκάδες λογαριασμούς στο συνεργατικό πιστωτικό ίδρυμα και με σχεδόν το σύνολο αυτών των δανείων μη εξυπηρετούμενων εδώ και αρκετά χρόνια. Και δεν μιλώ από το 2013 και μετά», είπε.

«Είπα χθες ότι από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια γύρω στο 1,5 δις ευρώ είναι τερματισμένα δάνεια. Δάνεια που πριν από το 2013 ήταν άγνωστοι δανειολήπτες, χωρίς διευθύνσεις με ονόματα που δεν τους έβρισκε κανείς, που δεν πλήρωσαν ποτέ ένα σεντ. Η μόνη πράξη ήταν η απόσυρση του συνόλου του δανείου που πήραν και δεν τους είδε κανείς έκτοτε», συμπλήρωσε.
 
Εξέφρασε την ετοιμότητα του κόμματος του να βοηθήσει «αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη. Και ενώνω τη φωνή μου - και πιο δυνατά - με τη φωνή του φίλου Νικόλα Παπαδόπουλου και του αγαπητού Άντρου Κυπριανού».

«Δεν πρόκειται ως ΔΗΣΥ να επιτρέψουμε να ξεσπιτωθεί ένας άνεργος, μια φτωχή οικογένεια που λόγω της οικονομικής κρίσης δεν έχει να πληρώσει τη δόση του. Θα τους βοηθήσουμε να σταθούν στα πόδια τους για να μπορέσουν να πληρώσουν εκείνο που μπορούν. Όχι να διαγραφούν δάνεια, αλλά μέσα από τη στήριξη του κράτους αλλά και τη συμβολή του χρηματοπιστωτικού τομέα να τους δοθεί ο χρόνος αλλά και η δόση που θα μπορέσουν μέρος του δανείου να εξοφληθεί».

«Από την άλλη», συνέχισε, «έχω υποχρέωση ως Πρόεδρος του μεγαλύτερου Κόμματος να προστατεύσω και τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, των συνετών Κυπρίων πολιτών που μέσα από δυσκολίες πληρώνουν τους φόρους τους, πληρώνουν τα δάνεια τους. Αυτούς τους ανθρώπους θέλουν κάποιοι να τους φορτώσουμε και τα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ των ασύνετων και ασυνεπών πολιτών».

«Την ερχόμενη Παρασκευή θα κριθούμε όλοι» είπε και πρόσθεσε ότι αναμένει πως όλοι – όπως δήλωσαν χθες - θα στηρίξουν την εγγύηση για το συνεργατισμό για να προστατευθεί ο καταθέτης του συνεργατισμού. «Εκτός αν εννοούν ότι ο Συναγερμός και κάποιοι άλλοι θα φανούν υπεύθυνοι για να λέμε στο λαό ότι σας σώσαμε».

«Θα αναμένω (να δω) τί θα κάνουν όταν θα χρειαστεί την ερχόμενη Παρασκευή να αλλάξουμε τους νόμους για να κυνηγήσουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές για τους οποίους στέλνουμε τιμολόγια δισεκατομμυρίων στους συνετούς και συνεπείς πολίτες.  Θα κριθούμε όλοι», είπε.

Αναφορικά με το θέμα του ελέγχου των καυσίμων από τα κατεχόμενα, ο κ. Νεοφύτου χαρακτήρισε άστοχη την ενέργεια «να γίνεται έλεγχος στον πολίτη για το 'τάγκι' του αυτοκινήτου του».

«Με αυτή τη λογική δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε κανένα Τ/κ να έρχεται στις ελεύθερες περιοχές γιατί η βενζίνη του αυτοκινήτου του δεν είναι των ευρωπαϊκών προδιαγραφών που έχουμε στις ελεύθερες περιοχές», είπε.

Απορώ ειλικρινά ποιού ιδέα ήταν αυτή; Διερωτήθηκε και ανέφερε πως «δεν μπορούν ενέργειες τμημάτων να δημιουργούν σκιές και νέφη ως προς την πολιτική κατεύθυνση της χώρας και τις πολιτικές αποφάσεις για την επανένωση του τόπου μας».

«Δεν μπορούν κυβερνητικά τμήματα να αντικαθιστούν δια πράξεων τους τις πολιτικές μιας εκλελεγμένης ηγεσίας», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top