ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Ήρωας» Σούμπασιτς έστειλε την Κροατία στους «8»

«Ήρωας» Σούμπασιτς έστειλε την Κροατία στους «8»

Η Κροατία παρουσίασε πολύ μέτρια εικόνα σε 120’ αγώνα κόντρα στη Δανία (1-1) όμως έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Σούμπασιτς που απέκρουσε τρία πέναλτι στην ψυχοφθόρο διαδικασία προκρίθηκε στα προημιτελικά του Μουντιάλ.

Ένα παιχνίδι που πρόσφερε πολύ έντονες συγκινήσεις στο ξεκίνημα αλλά και στο τέλος του. Ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με δύο γκολ στα τέσσερα πρώτα λεπτά και ολοκληρώθηκε με την Κροατία να παίρνει την πρόκριση στα προημιτελικά στην ρωσική ρουλέτα των πέναλτι. Στο ενδιάμεσο οι δύο ομάδες πρόσφεραν πολύ μέτριο θέαμα με την Δανία να είναι ελαφρώς καλύτερη όμως στην ψυχοφθόρο διαδικασία να βρίσκει απέναντί της έναν εξαιρετικό Σούμπασιτς που απέκρουσε τρεις εκτελέσεις και έτσι να αποχαιρετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

«Τρελό» ξεκίνημα στο ματς!

Ονειρεμένο θα έλεγε κανείς πως ήταν το ξεκίνημα στο ματς για τους Δανούς. Ο Γιόργκενσεν μόλις στο πρώτο λεπτό έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Σούμπασιτς έκανε λάθος υπολογισμό και έτσι η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Ένα γκολ για το οποίο ο Κροάτης τερματοφύλακας φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη. Πριν καλά – καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των Δανών, μέσα σε τρία λεπτά ήρθε η απάντηση από πλευράς Κροατίας. Ο Μάριο Μάντζουκιτς βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή έκανε σούταρε και σκόραρε για να φέρει το ματς στα ίσια.

Χαμηλό τέμπο στη συνέχεια

Η συνέχεια πάντως στο πρώτο μέρος δεν ήταν ανάλογη. Ο ρυθμός από εκείνο το σημείο και μετά έπεσε με την Κροατία να έχει μεν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της αλλά από την άλλη να μην μπορεί να βρει διαδρόμους προς την περιοχή του Σμάιχελ. Από την πλευρά τους οι Δανοί έψαχναν την ευκαιρία να χτυπήσουν σε κάποια κόντρα.

Σε μία από αυτές στο 27’ ο Μπρέιθγουεϊτ βρέθηκε απέναντι από τον Σούμπασιτ και τον πλάσαρε, όμως δεν κατάφερε να τον νικήσει. Στην ευκαιρία αυτήν, το συγκρότημα του Ντάλιτς απάντησε με ένα καλό σουτ του Πέρισιτς δύο λεπτά αργότερα που ανάγκασε τον Σμάιχελ να αποκρούσει με δυσκολία. Στην τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο μέρος, στο 44’ η μπάλα στρώθηκε στον Ράκιτιιτς που σούταρε, όμως και πάλι ο Δανός τερματοφύλακας έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-1 να «σφραγίζει» τις προσπάθειές τους.

Μπλοκαρισμένη η Κροατία στην επανάληψη

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε περίπου όπως τελείωσε το πρώτο. Οι δύο ομάδες δεν πρόσφεραν ιδιαίτερα καλό θέαμα, ενώ οι αρκετές λάθος πάσες που έκαναν αμφότερες έδιναν τέλος στις όποιες καλές προϋποθέσεις είχαν για να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ. Θα έλεγε, μάλιστα, κανείς πως η ομάδα του Ντάλιτς ήταν μεταμορφωμένη προς το χειρότερο συγκρίνοντας την με εκείνη που εμφανίστηκε στα ματς του ομίλου.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 72’ για να σημειώσουμε την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο και αυτή ήταν για τους Δανούς. Ο Γιόργκενσεν μετά από ωραία προσπάθεια του Πόουλσεν βρέθηκε σε καλό σημείο και σούταρε για να μπλοκάρει ο Σούμπασιτς. Πάντως, οι Σκανδιναβοί ήταν αυτοί που έδειχναν περισσότερη διάθεση για να δώσουν ταχύτητα στο παιχνίδι και έψαχναν περισσότερο το γκολ.

Το ρολόι έφτασε να δείξει το 84’ για να δημιουργήσει η Κροατία την πρώτη της πραγματικά καλή στιγμή στην επανάληψη όταν μετά από σέντρα από αριστερά, ο Πέρισιτς έκανε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Σμάιχελ. Από εκεί και μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας δεν υπήρξε κάτι άλλο αξιόλογο και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Ο Μόντριτς έχασε την ευκαιρία να «τελειώσει» την πρόκριση!

Πάντως, και εκεί η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Οι Δανοί συνέχισαν να είναι χωρίς όμως κάποια από τις δύο ομάδες να απειλεί. Έτσι, φτάσαμε στο 114’ όταν ο Μόντριτς με μία εξαιρετική κάθετη στον Ρέμπιτς που πέρασε και τον Σμάιχελ και προ της κενής εστίας ανατράπηκε από τον Γιόργκενσεν. Ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι και ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης ανέλαβε την εκτέλεση όμως ο τερματοφύλακας της Λέστερ τον νίκησε. Έτσι, δεν άλλαξε τίποτα ούτε στην παράταση και η πρόκριση θα κρινόταν στη «ρωσική ρουλέτα» των πέναλτι.

Τα πέναλτι:

Έρικσεν αστόχησε

Μπαντέλι αστόχησε

Κγιάερ 1-0

Κράμαριτς 1-1

Κρον Ντέλι 2-1

Μόντριτς 2-2

Σένε αστόχησε

Πίβαριτς αστόχησε

Γιόργκενσεν αστόχησε

Ράκιτιτς 2-3

Οι συνθέσεις:

Κροατία: Σούμπασιτς, Βίντα, Βρσάλικο, Λόβρεν, Στρίνιτς (81’ Πίβαριτς), Μόντριτς, Ράκιτιτς, Πέρισιτς (97’ Κράμαριτς), Μπρόζοβιτς (71’ Κόβασιτς), Ρέμπιτς, Μάντζουκιτς (108’ Μπαντέλι)

Δανία: Σμάιχελ, Κνούντσεν, Κίαερ, Κρίστενσεν (46’ Σένε), Ντιλέινι (98’ Κρον Ντέλι), Ντάλσγκααρντ, M. Γιόργκενσεν, Έρικσεν, Πόουλσεν, Μπρεϊτγουέιτ (105’ Σίστο), Κορνέλιους (66’ Γιόργκενσεν)

 

sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top