«Οι πυροσβέστες την μια στιγμή αντιμέτωποι με την πύρινη κόλαση και την άλλη σηκώνουν στα χεριά τα άψυχα κορμιά μικρών παιδιών…»

«Οι πυροσβέστες την μια στιγμή αντιμέτωποι με την πύρινη κόλαση και την άλλη σηκώνουν στα χεριά τα άψυχα κορμιά μικρών παιδιών…»

Συγκλονίζουν και συνάμα προβληματίζουν τα λόγια του Διευθυντή της Πυροσβεστικής, Μάρκου Τράγκολα, ο οποίος μετά την τραγωδία που σημειώθηκε στην άσφαλτο, με τον θάνατο των δύο 11χρονων και την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Λεμεσό, τοποθετήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τράγκολας, δημοσίευσε φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook, την οποία αφιέρωσε στους πυροσβέστες γράφοντας: «Ειδικά σήμερα... αφιερωμένο σ'όλους ανεξαίρετα τους πυροσβέστες, που την μια στιγμή βρίσκονται αντιμέτωποι με την πύρινη κόλαση των πυρκαγιών και την άλλη στιγμή μέσα από συντρίμμια σηκώνουν στα χεριά τα άψυχα κορμιά μικρών παιδιών!». 

Η φωτογραφία που δημοσίευσε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής, ήταν κείμενο σε ελεύθερη μετάφραση από εθελόντρια του Πυροσβεστικού Σώματος, την Αθηνά Ζωγράφου, στο οποίο αναφερόταν ένας φανταστικός διάλογος μεταξύ πυροσβέστη και του Άγιου Πέτρου.

Πάντως, τα λόγια του κ. Τράγκολα, αντικατοπτρίζουν την πικρή πραγματικότητα του τελευταίου διαστήματος στην Κύπρο.

Οι πυροσβέστες μας, την μια στιγμή τρέχουν να σβήσουν τις μαινόμενες φλόγες σε διάφορα μέτωπα και την άλλη, καλούνται να βρεθούν σε σκηνή όπου σημειώθηκε θανατηφόρο τροχαίο, τα θύματα των οποίων το τελευταίο διάστημα, είναι μικρά παιδάκια…

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλλα, θα έχει σήμερα Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Ρώμη στις 26 και 27 Φεβρουαρίου κατόπιν πρόσκλησης του Ιταλού ομολόγου του. Χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνομιλίες στην ιταλική πρωτεύουσα με την Πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι μετά το πέρας των οποίων οι δύο ηγέτες ανακοίνωσαν την πρόθεση των χωρών τους να ξεκινήσουν συζητήσεις για την κατάρτιση ενός κοινού εγγράφου εταιρικής σχέσης, για την αντιμετώπιση σειράς κοινών προτεραιοτήτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE