ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Κ. Χαμπιαούρης: «Από τα πιο σύγχρονα, δυναμικά και πρωτοποριακά ακαδημαϊκά ιδρύματα στην περιοχή της Ν/Ανατολικής Ευρώπης»

Στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ η Τελετή Αποφοίτησης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Κατά την τελετή, που παρακολούθησε πλήθος κόσμου, απονεμήθηκαν 656 πτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι σπουδών. Παράλληλα με τους τίτλους σπουδών, δόθηκαν και βραβεία σε άριστους φοιτητές αλλά και πρωτεύσαντες αποφοίτους κάθε Σχολής.

 

Ο Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε «στην αξιόλογη, ποιοτική και ανοδική πορεία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα, δυναμικά και πρωτοποριακά ακαδημαϊκά ιδρύματα στην περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης». Το πανεπιστήμιο, είπε ο Υπουργός Κώστας Χαμπιαούρης που διανύει πλέον «την 2η δεκαετία της ζωής του, έχει πετύχει να καθιερωθεί στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ανταποκρινόμενο στις προσδοκίες της Πολιτείας και συμβάλλοντας τα μέγιστα στη δημιουργία της Κοινωνίας της Γνώσης». «Πέραν αυτών, το Πανεπιστήμιο είναι προσανατολισμένο στην ακαδημαϊκή και ερευνητική αριστεία, μέσα από τη συμμετοχή του σε πληθώρα ερευνητικών προγραμμάτων, που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό μάλιστα για τη χώρα μας να συμμετέχουν ακαδημαϊκοί σε ερευνητικές κοινοπραξίες με διεθνούς εμβέλειας πανεπιστήμια» ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας.

 

Ο Πρύτανης Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος εστίασε την ομιλία του στην ανάπτυξη κουλτούρας και στρατηγικής για την Καινοτομία & Απασχολησιμότητα που έχει αναπτύξει και επενδύσει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρο. «Αυτό είναι και το κλειδί της μεγάλης επιτυχίας μας» είπε σε ένα σημείο της ομιλίας του ο Πρύτανης και συνέχισε τονίζοντας ότι «αυτή η επιτυχία αποτυπώνεται στις διεθνείς και ευρωπαϊκές κατατάξεις πανεπιστημίων, όπου το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου κατέχει πλέον από τους υψηλότερους δείκτες καινοτομίας και απασχολησιµότητας σε όλη την περιφέρεια». Ειδικότερα, ο Πρύτανης Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος, ανέφερε πως το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έλαβε πρόσφατα 5 αστέρια στην απασχολησιμότητα – τα μόνα που διαθέτει πανεπιστήμιο της Κύπρου σε αυτό τον τομέα – από τον διεθνή οργανισμό QS TOP UNIVERSITIES.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top