ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ουρανία Κοκκίνου, η πρώτη γυναίκα Θεολόγος στην Κύπρο

Ουρανία Κοκκίνου, η πρώτη γυναίκα Θεολόγος στην Κύπρο

Αμείλικτη, αυστηρή, με ατσαλένια θέληση, αταλάντευτη. Αυτή ήταν η φήμη που ακολουθούσε την Ουρανία Κοκκίνου, την πρώτη γυναίκα που τόλμησε να εργαστεί ως Θεολόγος στα σχολεία της Κύπρου και να στήσει γύρω από το όνομά της ένα θρύλο.

Η Ουρανία Κοκκίνου, γεννημένη στις 28 Νοεμβρίου 1929 στη Λευκωσία, ήταν η Τρίτη κόρη του Μιχάλη Κόκκινου από τον Άγιο Ηλία Καρπασίας και της Παναγιώτας Έρωτα από τη Λεμεσό.

Ήταν πανέμορφη με μεγάλα μάτια «σαν ουρανούς», όπως έλεγαν οι γύρω της κάνοντας λογοπαίγνιο με το όνομά της. Ξεχώριζε σε όλα της και στο δημοτικό και γυμνάσιο του Παρθεναγωγείου Φανερωμένης, στα οποία φοίτησε, ξεχώριζε ιδιαίτερα στα αθλήματα, την πετόσφαιρα, το τρέξιμο και το ύψος ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που έπαιρνε μέρος στον χορευτικό όμιλο. Όμως το ταλέντο της δεν εξαντλείτο στα αθλήματα αλλά και στη λογοτεχνία. Έγραφε ποιήματα και ζωγράφιζε ενώ μελετούσε την ιστορία ενδελεχώς. Η Ουρανία, άριστη σε όλα της ήθελε να γίνει φιλόλογος.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top