ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΛΟΝΔΙΝΟ: Εξήγησαν στον Ντάνκαν Σμιθ γιατί είναι παράνομες οι πτήσεις στα κατεχόμενα

ΛΟΝΔΙΝΟ: Εξήγησαν στον Ντάνκαν Σμιθ γιατί είναι παράνομες οι πτήσεις στα κατεχόμενα

Συνάντηση με τον Βρετανό βουλευτή του Συντηρητικού Κόμματος και πρώην υπουργό Ίαν Ντάνκαν Σμιθ είχαν εκπρόσωποι της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου και Κύπριοι ψηφοφόροι της περιφέρειάς του προκειμένου να συζητήσουν μαζί του τις πρόσφατες δηλώσεις του υπέρ των απευθείας πτήσεων μεταξύ Βρετανίας και κατεχομένων.

Ο κ. Ντάνκαν Σμιθ,  που εκπροσωπεί την περιφέρεια Chingford and Woodford Green στο βορειοανατολικό Λονδίνο, κατά τη διάρκεια πρόσφατου τουρκοκυπριακού πολιτιστικού φεστιβάλ στο Enfield του βορείου Λονδίνου είχε διατυπώσει την υποστήριξή του στην εκστρατεία που εγκαινιάστηκε υπέρ των απευθείας πτήσεων.
 
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χρίστος Καραολής και ο Αντιπρόεδρος Ανδρέας Παπαευριπίδης, μαζί με το δημοτικό σύμβουλο του Redbridge Στίβεν Άνταμς και ψηφοφόρους της τοπικής εκλογικής περιφέρειας δήλωσαν στον πολιτικό την αντίθεσή τους με τις θέσεις που διατύπωσε. Συζήτησαν επίσης μαζί του τη συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η βρετανική κυβέρνηση για να υποστηρίξει τις διαπραγματεύσεις λύσης.
 
Η αντιπροσωπεία υπενθύμισε στον κ. Ντάνκαν Σμιθ ότι οι απευθείας πτήσεις προς το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου είναι παράνομες υπό τη Σύμβαση του Σικάγου (περί Διεθνούς Πολιτικής Αεροπορίας), όπως επαναβεβαιώθηκε από βρετανικό Εφετείο το 2010.
 
Η συνάντηση έγινε έπειτα από επιστολή που απηύθυνε προς το Βρετανό πολιτικό ο κ Καραολής, η οποία είχε συνυπογραφεί από 17 ψηφοφόρους της περιφέρειας του Ίαν Ντάνκαν Σμιθ.
 
Η επιστολή χαρακτήριζε τη θέση του «απαράδεκτη», επισημαίνοντας ότι οι απευθείας πτήσεις προς τα κατεχόμενα είναι παράνομες με βάση το διεθνές δίκαιο.
 
Υπενθύμισε δε στο Βρετανό βουλευτή ότι η κυβέρνηση της χώρας του δεν αναγνωρίζει το ψευδοκράτος, παραθέτοντας μάλιστα τη θέση που είχε διατυπώσει κατά της παράνομης μονομερούς ανακήρυξης της «ανεξαρτησίας» του ψευδοκράτους το 1983 η Μάργκαρετ Θάτσερ προς τον τότε Πρόεδρο της Τουρκίας Εβρέν.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top