ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία στην Ξυλοφάγου – Νεκρή γυναίκα από σκάφος που ανατράπηκε

Τραγωδία στην Ξυλοφάγου – Νεκρή γυναίκα από σκάφος που ανατράπηκε

Σε συναγερμό τέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (18/07) η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων καθώς και το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης, καθώς σκάφος με πέντε πρόσωπα ανετράπη ανοικτά της θαλάσσιας περιοχής Ξυλοφάγου.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 14:09, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε επείγουσα κλήση κινδύνου που αφορούσε 5 άτομα κυπριακής καταγωγής σε κίνδυνο στην θαλάσσια περιοχή κόλπου Ξυλοφάγου (Κόκκινου Γκρεμού)  στην Επαρχία Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με την κλήση, μικρό σκάφος στο οποίο επέβαιναν τα 5 άτομα, ανατράπηκε και βυθίστηκε πλησίον της ακτής πιθανώς λόγω της θαλασσοταραχής.

Το ΚΣΕΔ έθεσε άμεσα σε εφαρμογή το Εθνικό Σχέδιο «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού  κινητοποιώντας ελικόπτερο της ΜΑΕΠ καθώς και 2 σκάφη της Λ&Ν Αστυνομίας Σταθμού Αγία Νάπας και Λάρνακας, ενώ στάλθηκε επί σκηνής πεζό περίπολο και σκάφος των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.

Μετά από εντατικές έρευνες των πλωτών και πτητικών μέσων εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 4 άτομα ενώ μια γυναίκα δυστυχώς ανασύρθηκε νεκρή.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα που ανέμεναν στην περιοχή στο Νοσοκ. Λάρνακας για περίθαλψη και προληπτικές εξετάσεις.

Οι ακριβείς συνθήκες διερευνώνται ενώ η επιχείρηση έγινε με συντονισμό τόσο της Λιμενικής, της Αστυνομίας Βρετανικών Βάσεων και του Κέντρου Συντονισμού Ερευνάς και Διάσωσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top