ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αποτυχία ή ανικανότητα; Υποτίμηση ή υπεροψία; Λίγα λόγια για το κάζο του ΑΠΟΕΛ…

Αποτυχία ή ανικανότητα; Υποτίμηση ή υπεροψία; Λίγα λόγια για το κάζο του ΑΠΟΕΛ…

Ο ΑΠΟΕΛ δέχθηκε οδυνηρό αποκλεισμό από τη Σούντουβα το βράδυ της Τρίτης (17/7).

Ένα πολύ καλό ΑΠΟΕΛ στον χθεσινό αγώνα κόντρα στους Λιθουανούς, αλλά η ατυχία δεν επέτρεψε στους πρωταθλητές το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Ένας αποκλεισμός σε συνδυασμό με λάθη επί λαθών έφερε το απόλυτο κάζο και τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λίγκ από τον πρώτο προκριματικό.

Του Ανδρέα Μιχαήλ

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… Η ατυχία και ένα εφιαλτικό 20λεπτο στη Λιθουανία ήταν αυτά που στέρησαν από τον ΑΠΟΕΛ την πρόκριση. Τι γίνεται όμως όταν η αποτυχία έχει μέσα συστατικά της λανθασμένης και μη σωστής προσέγγισης του μεταγραφικού σχεδιασμού; Τι γίνεται όταν ο προγραμματισμός της ομάδας πάει από το κακό στο χειρότερο; Τι γίνεται όταν η ομάδα αποδυναμώνεται αντί να δυναμώνεται;

Ο οδυνηρός αποκλεισμός…

Ο πρώτος αγώνας με τη Σούντουβα είναι με διαφορά η χειρότερη παρουσία του ΑΠΟΕΛ σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Μόνο εγκληματικός μπορεί να χαρακτηριστεί ο τρόπος που στήθηκε η ενδεκάδα και οι ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν να αγωνιστούν. Απ’ εκεί και πέρα τα πράγματα είναι γνωστά, ο ΑΠΟΕΛ δέχτηκε την ταπεινωτική ήττα θέλοντας να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα μέσα στη Λευκωσία όπως ξέρει να κάνει. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε ο ΑΠΟΕΛ και σε συνδυασμό με την ατυχία δεν ήρθε το πολυπόθητο δεύτερο τέρμα που θα έφερνε και την πρόκριση.

* Υποτίμηση και υπεροψία…

Το άλλο μείζον ζήτημα τώρα είναι το πρώτο μισό του τίτλου…

Πως μπορεί να χαρακτηριστεί η αγωνιστική πτώση του ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια; Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να πούμε αλλά δεν είναι επί της ώρας. Ο ΑΠΟΕΛ δεν υστερεί από ποιότητα αλλά ποδοσφαιριστές με χαρακτήρα πρωταθλητή και πνεύμα νικητή.

Το κενό Πιέρου Σωτηρίου δεν έχει αναπληρωθεί ακόμα, το κενό Γιαννιώτα-Βάντερ το ίδιο, εδώ και χρόνια ψάχνεται ο αντικαταστάτης του Νούνο Μοράις. Οι Σάλλαι και Αλ-Ταάμαρι είναι τεράστια ταλέντα αλλά με έλλειψη από εμπειρίες, δεν υπάρχει η δυνατότητα να καταφέρουν σε αυτό το σημείο της καριέρας τους να σηκώσουν το βάρος της φανέλας του ΑΠΟΕΛ. Χρειάζονται χρόνο αυτά τα παιδιά. Ο Ποτέ ήρθε σαν αναπληρωματικός του Ντε Καμάργκο και ο Ντελατόρε σαν τρίτος επιθετικός.

Στην ουσία ο ΑΠΟΕΛ παίζει με τον δεύτερο και τον τρίτο επιθετικό που έχει κατά σειρά προτίμησης στο ρόστερ. Αυτό το πλήρωσε ακριβά (22 τελικές προσπάθειες στον επαναληπτικό του ΓΣΠ 1 τέρμα..). Δεν θα επεκταθώ περισσότερο στο μεταγραφικό κομμάτι να πω ποιοι ποδοσφαιριστές αξίζουν και ποιοι όχι. Υπάρχουν πάντως αρκετοί που δεν πρέπει να φορούν καν τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ.

Ας ελπίσουμε ότι οι διοικούντες να εξετάσουν ένα-ένα όλα τα ζητήματα για να επανέλθει η ηρεμία στον ‘Αρχάγγελο’. «Κάλλιο αργά παρά ποτέ» λέει και η παροιμία. Ο ΑΠΟΕΛ είναι τεράστια ομάδα και θα επανέλθει σύντομα ακόμα καλύτερο και δυνατό. Έδειξε πως στα δύσκολα είναι εκεί που βγάζει το πραγματικό του πρόσωπο και έτσι καλείται να κάνει και τώρα.

Δεν κατακρίνουμε κανένα, αυτή η ομάδα έχει όλα τα φόντα να πετύχει ακόμα περισσότερα από αυτά που πέτυχε! Οι διοικούντες πρέπει να βρουν το λάθος και να το διορθώσουν προτού τα πράγματα δεν έχουν επιστροφή.

Διαβάστε επίσης:

Mιλάνοφ… σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ίγκορ λέμε και… κλαίμε

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Η Κύπρος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βαθιά της γνώση για τη Μέση Ανατολή, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην «Καθημερινή», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στο Λίβανο με τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top