ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μέχρι τις 3 Αυγούστου οι δηλώσεις συμμετοχής στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Παίδων

Μέχρι τις 3 Αυγούστου οι δηλώσεις συμμετοχής στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Παίδων

Η ΚΟΠ υπενθυμίζει ότι ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου 2018/19 έχει προκηρύξει τα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Παίδων για τις πιο κάτω ηλικιακές κατηγορίες:

 
*Προαιρετικό Παγκύπριο Πρωτάθλημα Παίδων Κ-17
*Προαιρετικό Παγκύπριο Πρωτάθλημα Παίδων Κ-16
*Προαιρετικό Παγκύπριο Πρωτάθλημα Παίδων Κ-15
*Προαιρετικό Παγκύπριο Πρωτάθλημα Παίδων Κ-14
 
Δικαίωμα συμμετοχής έχει Σωματείο που θα δηλώσει ομάδα και στα τέσσερα (4) Πρωταθλήματα και που θα πληροί αυστηρά τα κριτήρια. 

Τα Σωματεία Α΄ Κατηγορίας που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτά τα Πρωταθλήματα, θα πρέπει να δηλώσουν υποχρεωτικά συμμετοχή στα Πρωταθλήματα Παίδων Κ-14 και στα Πρωταθλήματα Παίδων Κ-15 ή Κ-16.

 
Τα Σωματεία Β΄ Κατηγορίας που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτά τα Πρωταθλήματα, θα πρέπει να δηλώσουν υποχρεωτικά συμμετοχή στα Πρωταθλήματα Παίδων Κ-15 ή Κ-16.
 
Η προθεσμία για δήλωση συμμετοχής στα Προαιρετικά Παγκύπρια Πρωταθλήματα Παίδων Κ-17, Κ-16, Κ-15 και Κ-14 είναι μέχρι την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018 και ώρα 12.00 το μεσημέρι.
 
Κριτήρια ένταξης στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Κ-17, Κ-16, Κ-15, Κ-14
 
Προσοντούχο προσωπικό
Το αιτούμενο Σωματείο θα πρέπει υποχρεωτικά να εργοδοτήσει άτομο στην θέση του Επικεφαλή Αναπτυξιακού Προγράμματος (Πρωταθλήματα Νέων, Παίδων & Grassroots 2018/19) ο οποίος πρέπει να κατέχει υποχρεωτικά UEFA Elite Youth. Αυτό το άτομο δεν θα μπορεί να είναι και προπονητής σε οποιανδήποτε ομάδα του Σωματείου. 
                                                                                                                                                                               
Πρωταθλήματα Grassroots
α) Τα Σωματεία που δεν συμμετείχαν στα Προαιρετικά Παγκύπρια Πρωταθλήματα Παίδων Κ-14, Κ-15, Κ-16, Κ-17 για την αγωνιστική περίοδο 2017/18 και επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή για την αγωνιστική περίοδο 2018/19, θα λαμβάνεται υπόψη η αίτησή τους εάν και εφόσον κατά την αγωνιστική περίοδο 2017/18 συμμετείχαν οι ομάδες τους το ελάχιστο σε τέσσερις (4) διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες στα Πρωταθλήματα Grassroots ΚΟΠ (Κ-13 και κάτω).
 
β) Τα Σωματεία που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει να συμμετάσχουν το λιγότερο σε τέσσερις (4) διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες στα Πρωταθλήματα Grassroots (Κ-13 και κάτω) κατά την αγωνιστική περίοδο 2018/19.   
 
Ελάχιστος αριθμός ποδοσφαιριστών Κ-14, Κ-15, Κ-16 και Κ-17
Τα Σωματεία πρέπει να αποστείλουν τέσσερις (4) συνολικά καταλόγους (1 κατάλογο για κάθε ηλικιακή κατηγορία).
 
Στον κάθε κατάλογο (άρα και ηλικιακή κατηγορία) το Σωματείο υποχρεούται να δηλώσει το ελάχιστο 18 ποδοσφαιριστές και άνω.
 
Οι κατάλογοι με τους 18 ποδοσφαιριστές και άνω (ανά ηλικιακή κατηγορία), θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν ποδοσφαιριστές που είναι γεννηθείς την συγκεκριμένη ηλικία και μόνο.
 
Ηλιακή Κατηγορία          Κ-14       Κ-15       Κ-16       Κ-17
Χρονολογία                    2005       2004      2003       2002
Αριθμός ποδοσφαιριστών 18 σε κάθε χρονολογία
                                                                                                                                                               
Οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο κατάλογο πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο Σωματείο σύμφωνα με τους κανονισμούς Εγγραφών και Μεταγραφών ποδοσφαιριστών ΚΟΠ (επίπεδο ποδοσφαιριστή στο σύστημα COMET – επιβεβαιώθηκε/ confirmed).  
 
Εγγραφή κοριτσιών στα Πρωταθλήματα Grassroots
Τα Σωματεία που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή πρέπει να εγγράψουν τουλάχιστον 5 κορίτσια στα Πρωταθλήματα Grassroots ΚΟΠ (Κ-13 και κάτω) 2018/19 για να αγωνίζονται σε οποιαδήποτε ηλικιακή ομάδα (επίπεδο ποδοσφαιριστριών στο σύστημα COMET – επιβεβαιώθηκε/ confirmed).
 
Πηγή: ΚΟΠ
Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top