Στα €19,9 δισεκατομμύρια τα «κόκκινα» δάνεια

Στα €19,9 δισεκατομμύρια τα «κόκκινα» δάνεια

Στα €19,9 δισεκατομμύρια καταγράφηκαν τα «κόκκινα» δάνεια του κυπριακού τραπεζικού συστήματος τέλος Απριλίου, σύμφωνα με στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα την Πέμπτη η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, καταγράφοντας μικρή πτώση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Τα στοιχεία της Κεντρικής για τις εγχώριες εργασίες των κυπριακών τραπεζών δείχνουν μια μικρή μείωση από τους αριθμούς που δημοσιεύθηκαν για τον Μάρτιο.

Συγκεκριμένα, ο Μάρτιος κατέγραψε την μεγαλύτερη μείωση €2.074 εκατ. κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018. Οι Μη-Εξυπηρετούμενες Χορηγήσεις (ΜΕΧ) καταγράφηκαν στα €21,9 δισεκατ. τον Φεβρουάριο.

Τον Μάρτιο οι ΜΕΧ ήταν €19.917.648.000 έναντι  €19.916.144.000 τον Απρίλιο

Τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας δείχνουν ότι στο σύνολό τους τα δάνεια σημείωσαν πτώση €695 εκατομμυρίων από €47,08 δισεκατ. στο τέλος Δεκεμβρίου 2017 σε €46,38 δισεκατ. τον Απρίλιο του 2018.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Καύσωνας και μπλακ άουτ: Η ενεργειακή κρίση που εκθέτει το κράτος της «ανεπάρκειας»

Καύσωνας και μπλακ άουτ: Η ενεργειακή κρίση που εκθέτει το κράτος της «ανεπάρκειας»

Με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 45 βαθμούς, η Κύπρος βυθίζεται ξανά σε διακοπές ρεύματος, αποκαλύπτοντας την βαθιά ενεργειακή κρίση και την πολιτική ανεπάρκεια που την συνοδεύει. Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για επάρκεια, οι πολίτες βιώνουν το σκοτάδι και τους φουσκωμένους λογαριασμούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE