ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθησαν δύο άνδρες στη Χιλή για τις απειλές για βόμβες σε αεροσκάφη

Συνελήφθησαν δύο άνδρες στη Χιλή για τις απειλές για βόμβες σε αεροσκάφη

Δύο άνδρες συνελήφθησαν στη Χιλή ως ύποπτοι για τις απειλές για τοποθέτηση βόμβας σε αεροσκάφη, που οδήγησαν στις κατεπείγουσες προσγειώσεις 9 αεροπλάνων στη Χιλή, το Περού και την Αργεντινή.

Η ειδική μονάδα καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος συνέλαβε κατά τη διάρκεια της νύχτας έναν 29χρονο Χιλιανό στην πόλη Αντοφαγκάστα, στα βόρεια της χώρας, αφού χρησιμοποίησε τη μέθοδο του τριγωνισμού για να εντοπίσει από πού προήλθαν οι τηλεφωνικές κλήσεις.

Ο άνδρας αυτός, η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, συνελήφθη στο σπίτι του και το κινητό του τηλέφωνο, καθώς και άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν στον χώρο, κατασχέθηκαν ως αποδεικτικά στοιχεία. `Οπως ανακοίνωσε ο αστυνομικός διευθυντής του Σαντιάγο, Χοσέ Ριβέρα Αέντο, ο 28χρονος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου με την κατηγορία της απειλής με εκρηκτικά και της παραβίασης του νόμου περί εθνικής ασφάλειας.

`Ενας άλλος άνδρας, ο 33χρονος Μπόρις Τσακόν Φλόρες, συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης στο αεροδρόμιο του Σαντιάγκο, αφού φέρεται ότι "αστειεύτηκε" λέγοντας σε έναν φίλο του ότι μετέφερε μια βόμβα στις αποσκευές του, ενώ περνούσαν από τον έλεγχο ασφαλείας.

Η εκπρόσωπος των εισαγγελικών αρχών της πρωτεύουσας, Μαρία Ανχέλικα Βενέγκας, είπε ότι οι δύο συλληφθέντες δεν φαίνεται να σχετίζονται μεταξύ τους. Ο Ριβέρα απέφυγε να διευκρινίσει αν οι αρχές αναζητούν και άλλους υπόπτους.

Εκατοντάδες επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν στα αεροδρόμια όχι μόνο της Χιλής αλλά και άλλων χωρών, λόγω των απειλών αυτών, που αφορούσαν αεροσκάφη της εταιρείας LATAM και της Sky, μιας χιλιανής εταιρείας χαμηλού κόστους.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top