ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οργανωμένοι γονείς προς εκπαιδευτικούς: 'Σταματήστε να προσπαθείτε να επηρεάσετε συνδέσμους γονέων'

Οργανωμένοι γονείς προς εκπαιδευτικούς: 'Σταματήστε να προσπαθείτε να επηρεάσετε συνδέσμους γονέων'

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης καλεί την ΟΕΛΜΕΚ και την ΟΛΤΕΚ να καλέσουν τους εκπαιδευτικούς να σταματήσουν να προσπαθούν να επηρεάσουν τους τοπικούς συνδέσμους γονέων.

«Μια τέτοια πράξη είναι κατάφωρη ανάμειξη στα εσωτερικά των Γονιών και αποτελεί κατακριτέα πράξη», αναφέρει, σε ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης.

Όπως σημειώνει, "σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό μία προσπάθεια εκ μέρους των εκπαιδευτικών να επηρεάσουν τους Συνδέσμους Γονέων των σχολείων τους ή στους οποίους οι ίδιοι είναι μέλη, ούτως ώστε να εκδώσουν ανακοίνωση στήριξης των εκπαιδευτικών στην συνεχιζόμενη διαφορά τους με το Υπουργείο Παιδείας. Η πίεση που ασκείται στους Συνδέσμους Γονέων είναι πολλές φορές έντονη και επίμονη φέρνοντας τους γονείς, μέλη του Συνδέσμου, σε πάρα πολύ δύσκολη θέση".

«Οι Σύνδεσμοι Γονέων λειτουργούν διαχρονικά ως το στήριγμα των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου. Ακόμα και κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης πρόσφεραν κάθε δυνατή οικονομική και άλλη στήριξη. Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία σε παγκύπρια βάση, οι Σύνδεσμοι Γονέων προσφέρουν κάθε χρόνο πέραν του ενός εκατομμυρίου οικονομική στήριξη, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, στη στήριξη του εκπαιδευτικού έργου, αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες», προσθέτει.

Ως εκ τούτου, συνεχίζει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, ως το ανώτατο θεσμικό όργανο όλων των Συνδέσμων Γονέων, "θεωρεί ότι δεν χρειάζονται μεμονωμένες ανακοινώσεις στήριξης από τους Συνδέσμους Γονέων προς τους εκπαιδευτικούς του σχολείου τους".

«Η στήριξη αυτή είναι δεδομένη και δεν χρειάζεται να εκδίδονται ανακοινώσεις για τα αυτονόητα», προσθέτει.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία καλεί τους Συνδέσμους Γονέων να εμπιστευτούν τα θεσμικά όργανα των Οργανωμένων Γονιών που εργάζονται με μόνο κριτήριο το συμφέρον των μαθητών και των γονιών.

«Στις επόμενες μέρες, και μετά την ολοκλήρωση των επαφών του Υπουργείου με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις και τους Οργανωμένους Γονείς την ερχόμενη Πέμπτη, οι Ομοσπονδίες και η Συνομοσπονδία θα προβούν σε πλήρη ενημέρωση των Συνδέσμων Γονέων για τις εξελίξεις και τις θέσεις των Οργανωμένων Γονιών. Καλούμε την ΟΕΛΜΕΚ και την ΟΛΤΕΚ να παρέμβουν και να καλέσουν τους εκπαιδευτικούς να σταματήσουν να προσπαθούν να επηρεάσουν τους τοπικούς συνδέσμους γονέων. Μια τέτοια πράξη είναι κατάφωρη ανάμειξη στα εσωτερικά των Γονιών και αποτελεί κατακριτέα πράξη», καταλήγει η Συνομοσπονδία, στην ανακοίνωσή της.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top