ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Να συνεχίσει από εκεί που… σταμάτησε στα φιλικά! – «Γρίφος» η ενδεκάδα

Να συνεχίσει από εκεί που… σταμάτησε στα φιλικά! – «Γρίφος» η ενδεκάδα

Έχουμε πει πολλάκις πως άλλο τα φιλικά ματς και άλλο τα επίσημα και κανείς στην ΑΕΛ δεν θα θυμάται πως η ομάδα του κέρδισε και τα εννιά φιλικά που έδωσε το φετινό καλοκαίρι, αν δεν κερδίσει το απόγευμα του Σαββάτου (25/08, 18:00) τον Ερμή στο «Αμμόχωστος», στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της περιόδου 2018-2019.

Η Λεμεσιανή ομάδα ενισχύθηκε αρκετά στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, απέκτησε ποιότητα και βάθος στο ρόστερ και μένει πλέον να το αποδείξει και εντός αγωνιστικού χώρου.

Στα φιλικά παιχνίδια τα πήγε περίφημα, τουλάχιστον από πλευράς αποτελεσμάτων, όμως πλέον αρχίζουν τα… ζόρια και κάθε λάθος μπορεί να κοστίσει ακριβά.

Ο αγώνας της πρεμιέρας με τον Ερμή, δεν δίνει κάποιο τίτλο, ούτε έχει καμία διαφορά από τα επόμενα ματς. Δίνει τρεις βαθμούς όμως, που είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ για να ξεκινήσει με το δεξί η Λεμεσιανή ομάδα στο νέο ποδοσφαιρικό «μαραθώνιο», στέλνοντας αισιόδοξα μηνύματα στον κόσμο της, ειδικά σε εκείνους που δεν έχουν πειστεί ακόμα πως φέτος όντως φαίνεται να «χτίζεται» κάτι καλό.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ έχει μελετήσει αρκετά τον Ερμή από κάποια φιλικά ματς που έδωσε, αν και έχει αποδειχθεί πολλάκις στο παρελθόν πως οι πρεμιέρες μπορεί να κρύβουν «παγίδες», εκπλήξεις και απρόβλεπτα, και έχει καταστρώσει το πλάνο «απόδρασης» από το «Αμμόχωστος».

Θεωρητικά, δεν αναμένεται να δούμε μία ΑΕΛ με επιθετικό προσανατολισμό που να βγάζει «φωτιές» από τη μέση και μπροστά, αλλά μία ομάδα που θα είναι «σφιχτή» μεσοαμυντικά με υπομονή και τακτική στο παιχνίδι της, αφενός για να κρατήσει το μηδέν παθητικό και αφετέρου, για να επιβάλει σταδιακά το ρυθμό της και να σκοράρει (όχι απαραίτητα μία φορά), για να μπορέσει να φύγει από τη Λάρνακα με το τρίποντο στις αποσκευές της.

Βέβαια, όλα αυτά είναι θεωρίες, με βάση τις εμφανίσεις της ΑΕΛ στα φιλικά του φετινού καλοκαιριού, αλλά και τον τρόπο παιχνίδιού της Λεμεσιανής ομάδας πέρσι με τον Κέρκεζ στον πάγκο της στα περισσότερα παιχνίδια.

Κανείς άλλωστε δεν μπορεί να προβλέψει, παρά μόνο να υποθέσει, αν τα… αποκαλυπτήρια της «νέας» ΑΕΛ κρύβουν ευχάριστες εκπλήξεις, όμως, το πιο σημαντικό απ΄ όλα, δεν είναι να παίξει η ομάδα καλό ποδόσφαιρο αυτή την εποχή, αλλά να ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ… «ΜΙΣΟ» ΜΗΔΕΝ!

Αν μπορέσει βέβαια να συνδυάσει και τα δύο, θα είναι ευχής έργον…

Από εκεί και πέρα, ο Βόσνιος τεχνικός έχει καταλήξει στην αρχική ενδεκάδα που θα παρατάξει, η οποία όμως για εμάς και τον κόσμο, μοιάζει με… «γρίφο», αν και με βάση τα όσα είδαμε στα φιλικά, σίγουροι για το αρχικό σχήμα πρέπει να θεωρούνται οι Βοζίνια, Λαφράνς, Νιλς Τεξέιρα, Αντάμοβιτς, Ντα Σίλβα, Μπενίτεθ και Τόρες.

Ουσιαστικά, φαίνεται να… «παίζονται» τέσσερις θέσεις, του αριστερού μπακ, του ενός αμυντικού χαφ, του επιθετικού κορυφής και του παρτενέρ του Λαφράνς στο κέντρο της άμυνας, μετά τον αποκλεισμό του Ντόσα Τζούνιορ από την αποστολή, λόγω τραυματισμού.

Θυμίζουμε την 24μελή αποστολή που ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής (24/08) ο Ντούσαν Κέρκεζ:

Τζοσιμάρ Βοζίνια, Πάτρικ Πρόσιεκ, Αντρέας Κεραυνός, Νιλς Τεϊσέϊρα, Χάρης Κυριάκου, Κέβιν Λαφράνς, Αντρέ Τεϊσέιρα, Μομσίλο Ράσο, Χρήστος Γουίλερ, Ανδρέας Αβραάμ, Φιντέλις Ιρένε, Νταβόρ Ζντραφσκόφσκι, Γιόν Γκαζτανάγκα, Μάρκο Ανταμοβιτς, Λεάντρο Σίλβα, Χουάν Ρομάν, Άλεξ Ντα Σίλβα, Μάνουελ Τόρρες, Κίρε Μαρκόσκι, Ντάνι Μπενίτεθ, Μάριος Πεχλιβάνης, Μάριος Ηλία, Νέστορας Μυτίδης, Ρούμπεν Χουράδο.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top