ΑΘΛΗΤΙΚΑ

52οι Παγκόσμιοι Αγώνες Σκοποβολής – «Πάτησε» Κορέα η αποστολή του τραπ

52οι Παγκόσμιοι Αγώνες Σκοποβολής – «Πάτησε» Κορέα η αποστολή του τραπ

Σήμερα η πρώτη ανεπίσημη προπόνηση και η «γνωριμία» με το σκοπευτήριο

Ομοσπονδιακός προπονητής: «Όπως σ’ όλους τους αγώνες, υπάρχουν φιλόδοξοι στόχοι και στους Παγκόσμιους…»

Του Ανδρέα Λαζανίτη

Απεσταλμένου της ΕΑΚ

Μετά από … ταλαιπωρία (αναμενόμενη βέβαια) 24 και πλέον ωρών, η πρώτη αποστολή της ΣΚΟΚ για τους 52ους Παγκόσμιους Αγώνες Σκοποβολής, έφτασε στον προορισμό της, στην πόλη Πουσάν της Νοτίου Κορέας, εκεί όπου βρίσκεται ένα από τα επίσημα ξενοδοχεία της διοργάνωσης. Η πρώτοι Κύπριοι που «πάτησαν» Κορέα είναι τα μέλη της εθνικής ομάδας τραπ καθώς και οι αξιωματούχοι της ΣΚΟΚ που κατέχουν καίρια πόστα στους αγώνες. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ Δημήτρης Λόρδος έχει οριστεί ως Τεχνικός Επιθεωρητής της διοργάνωσης, ενώ ο τεχνικός διευθυντής της Ομοσπονδίας Πέτρος Κυρίτσης είναι πρόεδρος της Αγωνόδικης Επιτροπής. Αύριο αναμένεται και ο αρχιδιαιτητής της ΣΚΟΚ Κωστάκης Ξενοφώντος στον οποίο ανατέθηκε η αρχιδιαιτησία των Παγκοσμίων Αγώνων.

Η αποστολή του τραπ, αποτελείται από τους διεθνείς σκοπευτές μας Ανδρέα Μακρή, Χριστόφορο Κωνσταντινίδη και Νιχάτ Ακτερζί, καθώς και τον ομοσπονδιακό προπονητή Λεόντιο Λεοντίου. Λόγω της ταλαιπωρίας του ταξιδιού (αλλαγή τριών αεροπλάνων κι ενός λεωφορείου) που κράτησε πάνω από 24 ώρες, η χθεσινή μέρα ήταν ελεύθερη για ξεκούραση και προσαρμογή στις συνθήκες της Κορέας (6 ώρες διαφορά από την Κύπρο). Σήμερα οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία για μια πρώτη «γνωριμία» με τις εγκαταστάσεις του σκοπευτηρίου και αν τους δοθεί ευκαιρία μπορεί να πραγματοποιήσουν και την πρώτη τους ανεπίσημη προπόνηση. Προπόνηση θα έχουν και την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο είναι προγραμματισμένη η επίσημη προπόνηση του τραπ καθώς και η επίσημη τελετή έναρξης των αγώνων.

SONY DSC

Οι αθλητές μας θα ριχτούν στη «μάχη» των Παγκοσμίων Αγώνων την Κυριακή για τους πρώτους 75 δίσκους και θα ολοκληρώσουν τον αγώνα τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου με τη διεξαγωγή του τελικού. Όπως έχει ήδη αναφερθεί, στους 52ους Παγκόσμιους Αγώνες Σκοποβολής θα δοθούν και οι πρώτες «κάρτες» (Quota Places) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο του 2020.

Για τους στόχους της αποστολής του τραπ στην κορυφαία διοργάνωση της ISSF, μιλήσαμε με τον ομοσπονδιακό προπονητή Λεόντιο Λεοντίου, ο οποίος δήλωσε πως «όπως σε κάθε αγώνα που εκπροσωπούμε τη χώρα μας, έτσι και στην κορυφαία αυτή διοργάνωση, έχουμε θέσει τους δικούς μας φιλόδοξους στόχους. Και για ότι καλό, πάντα ξεκινούμε από μια καλή εμφάνιση που θεωρείται απαραίτητη για τα πάρα πέρα. Ουσιαστικός στόχος, είναι το πλασάρισμα αθλητή μας στον τελικό, που όταν συμβεί αυτό, στη συνέχεια όλα είναι πιθανά! Τόσο η κατάκτηση μιας «κάρτας» όσο και μια θέση στο βάθρο». Σε ερώτηση μας πόσο ρεαλιστικοί είναι αυτοί οι στόχοι, ξεκαθάρισε πως, με βάση την απόδοση των αθλητών στις προπονήσεις, αλλά και σε αγώνες στο εξωτερικό, έχουν δείξει πως βρίσκονται πολύ κοντά στη διάκριση, η οποία μέχρι τώρα χανόταν στις λεπτομέρειες. Όπως τόνισε «οι αθλητές μας δεν υστερούν από τους ξένους, ούτε σε τεχνική, ούτε σε όπλα, ούτε σε φυσίγγια, αλλά ούτε και σε φιλοδοξίες και πίστη στις δυνατότητές τους»! Η συνέχεια «επί των … βατήρων» λέμε εμείς, με την ευχή να πραγματοποιηθούν οι στόχοι όπως τέθηκαν από τον ομοσπονδιακό προπονητή…     

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Επ. Λεμεσού - Προχώρησε με ανάκληση προσωπικού η Πυροσβεστική - Δείτε βίντεο

Δεύτερη τραγωδία στις Φυλακές: Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως δεν τα κατάφερε

Ανείπωτη θλίψη – Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης «Η μέρα δεν ξημέρωσε πολύ καλά»

Παραιτήθηκε από τους Οικολόγους η Έφη Ξάνθου - «Δεν μετανιώνω για τα 23 χρόνια που αφιέρωσα στο Κίνημα»

Καραγιάννης και Κωστρίκκης στο «Τ»: Να ανησυχούμε από την απόσυρση του AstraZeneca; - Όσα αναφέρουν



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top