ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φ. Φαίδωνος: 'Η άνθιση του 'Pafos Aphrodite Festival' οφείλει πολλά και στη διαχρονική στήριξη του Κράτους'

Φ. Φαίδωνος: 'Η άνθιση του 'Pafos Aphrodite Festival' οφείλει πολλά και στη διαχρονική στήριξη του Κράτους'

Για δεύτερη μέρα συνεχίστηκε στην Πλατεία του Μεσαιωνικού κάστρου το 20ο "Pafos Aphrodite Festival" με την αριστουργηματική  όπερα του Gioachino Rossini, "O Κουρέας της Σεβίλλης".

Στον αποψινό χαιρετισμό του ο Προέδροs του Δ.Σ. της εταιρείας Pafos Aphrodite Festival Cyprus, Φαίδωνας Φαίδωνος, ανέφερε πως πρόκειται για τη δημοφιλέστερη κωμική όπερα όλων των εποχών και μια από τις πιο απολαυστικές,που ανεβαίνει στη σκηνή του 20ού "Pafos Aphrodite Festival" ως προϊόν συμπαραγωγής δύο ιταλικών λυρικών οργανισμών με αναγνωρίσιμο στίγμα, του C.I.A.L.M. – Teatro Lirico Italiano και του Teatro Ventidio Basso Ascoli Picenο.

Τη συνεργασία αυτή συνέχισε, εμπλουτίζει η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, που φέτος καταγράφει την έκτη συνεχή παρουσία της στο Φεστιβάλ.

Πρόσθεσε μάλιστα,πως η επιβίωση, η καθιέρωση και η άνθιση του θεσμού του "Pafos Aphrodite Festival"  οφείλει πολλά και στη διαχρονική στήριξη του Κράτους από το 1998 μέχρι σήμερα.

Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως αποφασιστική για τη σύσταση του θεσμού ήταν η συμβολή του αειμνήστου Προέδρου Γλαύκου Κληρίδη και του πρώην Υπουργού Νίκου Ρολάνδη, χωρίς ασφαλώς να παραγνωρίζει- όπως είπε-  την υποστήριξη άλλων προσώπων στην εικοσαετή αυτή διαδρομή.

Στα 20 χρόνια της πορείας του, το Φεστιβάλ είπε, προσφέρει ένα ευδιάκριτο πρότυπο για την αντιμετώπιση από το Κράτος πρωτοβουλιών και εγχειρημάτων υψηλής στάθμης στο χώρο του πολιτισμού.

Όποιος έχει όραμα και εργάζεται σοβαρά και μεθοδικά, σε περιβάλλον διαφάνειας και χρηστής διαχείρισης, για την υλοποίησή του, δικαιούται να διεκδικεί και να έχει την αρωγή του κράτους σημείωσε ο πρόεδρος του ΔΣ του Pafos Aphrodite Festival σημειώνοντας πως σ’  αυτή τη θέση αρχής, ο Δήμος Πάφου, ως ο ιδιοκτήτης του φορέα οργάνωσης και διαχείρισης του Φεστιβάλ, θα παραμείνει σταθερά προσηλωμένος.

Η αποφασιστική στήριξη της Κυβέρνησης και προσωπικά του Προέδρου της Δημοκρατίας στο θεσμό του "Pafos Aphrodite Festival"  αλλά και στο μεγαλύτερο εγχείρημα που ανέλαβε ποτέ η Κύπρος στον τομέα του πολιτισμού, δηλαδή το πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2017, είναι σίγουρα συνέχισε, εγκαρδιωτική για όσους πιστεύουν στις δυνάμεις και δυνατότητες της χώρας μας σε σχέση με τον πολιτισμό.

Είναι πεποίθησή, μου είπε ο κ. Φαίδωνος,” ότι μπορούμε και πρέπει να συλλάβουμε τη μεγάλη εικόνα και να ενεργήσουμε κατάλληλα” προσθέτοντας πως “αποτελώντας εξώστη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ανατολική Μεσόγειο, η Κύπρος μπορεί να λειτουργήσει ως πομπός των αρχών και αξιών του ευρωπαϊκού πολιτισμού στους λαούς και τις κοινωνίες της Εγγύς Ανατολής, μιας από τις πιο ταραγμένες και περιδινούμενες περιοχές του κόσμου”

Απόψε, δεν γιορτάζουν μόνο οι οργανωτές του Φεστιβάλ ή η Πάφος ή η Κύπρος. Γιορτάζει ο  Πολιτισμός, που στις ταραγμένες μέρες μας αναδεικνύεται ολοένα και πιο έντονα ως η μόνη ενοποιός δύναμη αλληλοκατανόησης, προσέγγισης και συνεργασίας μεταξύ ανθρώπων και ομάδων με διαφορετικά φυλετικά, θρησκευτικά και εθνικά χαρακτηριστικά, κατέληξε ο κ. Φαίδωνος.

Οι παραστάσεις του Φεστιβάλ ολοκληρώνονται την Κυριακή 02/09.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top