ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Έτοιμη η εγκύκλιος της ΠΟΕΔ – «Οι εκπαιδευτικοί να ασχοληθούν με ασφάλεια και υγεία» - ΕΓΓΡΑΦΟ

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Έτοιμη η εγκύκλιος της ΠΟΕΔ – «Οι εκπαιδευτικοί να ασχοληθούν με ασφάλεια και υγεία» - ΕΓΓΡΑΦΟ

Στην ιστοσελίδα της ΠΟΕΔ αναρτήθηκε η εγκύκλιος που θα διαβαστεί και θα συζητηθεί σε έκτακτες συνεδρίες των Διδασκαλικών Συλλόγων τη Δευτέρα (3/9).

Με τη σήμανση «ΕΠΕΙΓΟΝ» η εγκύκλιος έχει σταλεί σε όλα τα μέλη της ΠΟΕΔ και αφορά στα μέτρα που εξαγγέλθηκαν ως αντίδραση στις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης.

Μιλώντας στο «Πρωινό Δρομολόγιο» του κρατικού ραδιοφώνου, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, κάλεσε όλα τα μέλη της οργάνωσης «να ασχοληθούν με την ασφάλεια και υγεία στις σχολικές μονάδες» κάτι στο οποίο επικεντρώνεται και η εγκύκλιος.

Όπως είπε, η ΠΟΕΔ θα ζητήσει από το Υπουργείο να δώσει πιστοποιητικά καταλληλότητας για κάθε σχολική μονάδα.

Ερωτηθείς για το τι θα κάνουν οι εκπαιδευτικοί την υπόλοιπη εβδομάδα, σημείωσε ότι αυτοί θα ασχοληθούν με το καθαρά διδακτικό έργο.

Σ’ ότι αφορά στην εγκύκλιο, είναι πεντασέλιδη και εμπεριέχει επτά μέτρα αντίδρασης.

Το έβδομο είναι η Παγκύπρια Γενική Συνέλευση της ΠΟΕΔ που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (5/9) και θα καθορίσει τα επόμενα βήματα.

Παράλληλα, όπως έχει ανακοινωθεί, εκπρόσωποι της ΠΟΕΔ θα μεταβούν, αμέσως μετά την λήξη των μαθημάτων σε κατά τόπους αστυνομικούς σταθμούς, και θα προχωρήσουν σε καταγγελίες σε βάρος του Υπουργού Παιδείας «για παρεμπόδιση των συνδικαλιστικών μας ελευθερίων και δικαιωμάτων οι οποίες είναι βασισμένες σε διεθνείς νομοθεσίες, σε διεθνείς συμβάσεις των Ηνωμένων Εθνών, σε τοπική κυπριακή νομοθεσία η οποία βασίζεται στις συμβάσεις και σε συμφωνίες μεταξύ της οργάνωσης μας και του Υπουργείου Παιδείας που έχουν καταπατηθεί βάναυσα με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 4 Ιουλίου».

Διαβάστε ΕΔΩ την εγκύκλιο της ΠΟΕΔ.

Α.Μ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»



Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Με θετικά μηνύματα ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, κινείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, παρά τη μειωμένη σε σχέση με πέρσι προσέλευση τουριστών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top