ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Ακαδημαϊκό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για τους πρώτους 99 δόκιμους αστυνομικούς

ΚΥΠΡΟΣ: Ακαδημαϊκό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για τους πρώτους 99 δόκιμους αστυνομικούς

Ο Αρχηγός Αστυνομίας απευθυνόμενος προς τους δόκιμους αστυνομικούς ανάφερε ότι «εσείς πιστεύω θα αλλάξετε αυτό τον Οργανισμό. Εμείς απλώς βάζουμε τα θεμέλια».

Τη σημασία της αναβάθμισης της εκπαίδευσης των δοκίμων αστυνομικών στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής για τον εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας Κύπρου, τόνισε ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας, πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου στην παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Κωνσταντίνου Χριστοφίδη και άλλων ακαδημαϊκών, καλωσόρισε τους πρώτους 99 δόκιμους αστυνομικούς που συμμετέχουν στο καινοτόμο πρόγραμμα ακαδημαϊκής εκπαίδευσης ενός εξαμήνου για τις ανάγκες του αστυνομικού επαγγέλματος, με βάση το Μνημόνιο Συνεργασίας Αστυνομίας Κύπρου – Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης άρχισε να υλοποιείται κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο. Οι δόκιμοι αστυνομικοί θα παρακολουθήσουν θεματικές ενότητες του Τμήματος Νομικής και του Τμήματος Ψυχολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής. Με το πέρας της εκπαίδευσης θα τους δοθεί ανώτερο δίπλωμα φοίτησης.

Κατά την ομιλία του ο Αρχηγός Αστυνομίας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σήμερα που η Αστυνόμευση πρέπει να βασίζεται στην επιστημονική τεκμηρίωση είναι πολύ σημαντικό για κάθε μέλος, αλλά ιδιαίτερα για τους νέους και νέες που είστε το μέλλον αυτού του Οργανισμού, να έχετε γνώση ως προς την Ακαδημαϊκή και ερευνητική πτυχή του ευρύτερου τομέα της αστυνόμευσης και της ποινική δικαιοσύνης.

Αυτό λοιπόν που ξεκινάτε σήμερα, μερικούς μήνες μετά από την πρόσληψη σας και μάλιστα συγκροτημένα σε ένα καταξιωμένο πανεπιστημιακό ίδρυμα όπως είναι το Πανεπιστήμιο Κύπρου, αυτό δηλαδή που σας προσφέρει η Υπηρεσία σας, η Αστυνομία Κύπρου, είναι πολύ σημαντικό. Γιατί πέρα από τα θεωρητικά γνωστικά αντικείμενα και τις πρακτικές εφαρμογές που εμπεριέχονται σε ένα τυπικό, επαγγελματικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα δοκίμων αστυνομικών, σας δίδεται η ευκαιρία διεύρυνσης της αντίληψης και της κριτικής σας σκέψης σε τομείς πολύ σημαντικούς για την Αστυνομία και την αστυνόμευση.

Να θυμάστε λοιπόν. Είστε οι πρώτοι και οι μόνοι μέχρι στιγμής. Γι’ αυτό και εσείς πιστεύω θα αλλάξετε αυτό τον Οργανισμό. Εμείς απλώς βάζουμε τα θεμέλια».

Μέσα από την αναβάθμιση του προγράμματος εκπαίδευσης των στελεχών της Αστυνομίας Κύπρου με ακαδημαϊκού επιπέδου εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Κύπρου αναδεικνύεται η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η οποία τέθηκε ως στρατηγικός στόχος από τον κ. Χρυσοστόμου, κατά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Αρχηγός Αστυνομίας. Ο στόχος αυτός έγινε εφικτός και με την πρόσφατη ψήφιση σχετικής νομοθεσίας από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις 22 Ιουνίου, 2018 και αμέσως μετά, με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας της Αστυνομίας με το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Το Μνημόνιο που υπεγράφη από τον Αρχηγό Αστυνομίας και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, κ. Κωνσταντίνο Χριστοφίδη στις 5 Ιουλίου, 2018, προνοεί την παροχή εκπαίδευσης διάρκειας ενός ακαδημαϊκού εξαμήνου από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου σε δύο χωριστά προγράμματα, αφενός για τους δόκιμους αστυνομικούς και αφετέρου για τα μέλη της Αστυνομίας που επιλέγονται για προαγωγή στο βαθμό του Υπαστυνόμου.

Από πλευράς του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος, και ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αν ενώσουμε δυνάμεις, αν σκεφτούμε και υλοποιήσουμε διάφορες ιδέες, η μοίρα αυτού του τόπου θα είναι διαφορετική». Συνεχίζοντας, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Χαιρόμαστε που το Πανεπιστήμιο Κύπρου συμβάλλει στην αναβάθμιση της Αστυνομίας Κύπρου».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top