ΚΟΣΜΟΣ

Έτσι είναι το κουμπί που μπορεί να καταστρέψει τον κόσμο

Έτσι είναι το κουμπί που μπορεί να καταστρέψει τον κόσμο

Μία επίσκεψη σε ένα πυρηνικό εργοστάσιο, μπορεί να αλλάξει την εντύπωση που μας έχει δημιουργηθεί από τις αμερικάνικες ταινίες.

Όσοι έχουν δει ταινίες, κυρίως αμερικάνικες, που το σενάριό τους περιλαμβάνει το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού πολέμου, θα έχουν προσέξει οτι υπάρχει πάντα ένα κόκκινο κουμπί το οποίο πυροδοτεί τους συγκεκριμένους πυραύλους που αποτελούν την αφετηρία της καταστροφής του κόσμου.

Η πραγματικότητα όμως είναι κάπως διαφορετική. Ή τουλάχιστον ήταν, όπως μπορεί να μας διαβεβαιώσει ένα video από την πυρηνική βάση στην Ουκρανία, η οποία έχει τεθεί εκτός λειτουργίας από το 2001.

Ο Youtuber «Cloth Map» το επισκέφτηκε και έκανε το τουρ, το οποίο κατέγραψε σε video, προσφέροντάς μας μία εικόνα που δύσκολα θα βλέπαμε.

Μάλιστα έκατσε και στην θέση του υπεύθυνου για το πάτημα του συγκεκριμένου κουμπιού, το οποίο σε αντίθεση με το οτι πιστεύαμε μέχρι στιγμής, δεν είναι κόκκινο, αλλά ένα γκρι, όπως εξηγεί ο ξεναγός.

Για να μπορέσουν να ενεργοποιηθούν οι πύραυλοι, θα έπρεπε πρώτα να πάρει τους κωδικούς από την Μόσχα και στη συνέχεια να γυρίσει ταυτόχρονα δύο κλειδιά, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία, με το πάτημα του κουμπιού να ακολουθεί αμέσως μετά.

Μόλις αυτό γίνει αρχίζει και χτυπάει ένα συναγερμός, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οτι έχει αρχίσει η διαδικασία εκτόξευσης και από εκείνη τη στιγμή: «Σε 22 λεπτά έχει καταστρέψει την Ουάσιγκτον», όπως λέει ο υπεύθυνος της ξενάγησης. 

 

Από Gazzeta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top