Αβέρωφ Νεοφύτου για παιδεία: «Υπάρχουν και θέματα αξιοπρέπειας»

Αβέρωφ Νεοφύτου για παιδεία: «Υπάρχουν και θέματα αξιοπρέπειας»

Ζήτημα αξιοπρέπειας έθεσε την Τρίτη (11/9) ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Αβέρωφ Νεοφύτου, απαντώντας σε σχετική με ερώτηση για τα θέματα παιδείας, μετά από συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας.

«Πώς μπορείς να κάθεσαι σε ένα τραπέζι και να συνομιλείς μέχρι τις τρεις το πρωί, να καταλήγεις σε συμφωνία και μετά να την πετάς στα μούτρα του συνομιλητή σου;» διερωτήθηκε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν και θέματα αξιοπρέπειας».

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι εκκρεμεί η κατάθεση γραπτώς της αντιπρότασης των εκπαιδευτικών οργανώσεων στα όσα συζητήθηκαν στις τελευταίες διαπραγματεύσεις, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε πως «είναι πρόκληση να έχεις και απαίτηση να εξετάσουν αντιπρόταση πάνω στα συμφωνηθέντα».

Κληθείς να σχολάσει ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ΓΓ της ΠΟΕΔ, Χάρη Χαραλάμπους, ότι ο ΔΗΣΥ είναι «κόκκινο πανί» για τους εκπαιδευτικούς και εάν το κόμμα επιθυμεί σύγκρουση θα την έχει, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «ο ΔΗΣΥ δεν έχει πολλή συγγένεια με το κόκκινο χρώμα κι αν κάποιοι θέλουν να παρουσιάζονται ως ταύροι ας βρουν άλλο πανί να δείξουν τη δύναμή τους».

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ρευστότητα, φθορά και η μάχη για την πολιτική επιβίωση

Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ρευστότητα, φθορά και η μάχη για την πολιτική επιβίωση

Οι Βουλευτικές Εκλογές της 24ης Μαΐου 2026 διαμορφώνονται ήδη ως μία από τις πιο σύνθετες και αμφίρροπες εκλογικές αναμετρήσεις της μεταπολιτευτικής περιόδου. Τα δεδομένα του εκλογικού σώματος, οι πρώτες δημοσκοπικές ενδείξεις, η έντονη πολυδιάσπαση του κομματικού σκηνικού και οι εσωτερικές αναταράξεις σε παραδοσιακά κόμματα συνθέτουν ένα περιβάλλον πολιτικής αβεβαιότητας, όπου τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο.

BEST OF TOTHEMAONLINE