Διαφωνεί με την αθώωση Ηλιάδη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Διαφωνεί με την αθώωση Ηλιάδη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) έχει μελετήσει την απόφαση του Δικαστηρίου στις σχετικές ποινικές εφέσεις των Αντρέα Ηλιάδη και Τράπεζα Κύπρου.

Σε ανακοίνωση αναφέρει πως οι αποφάσεις των Δικαστηρίων τυγχάνουν του απόλυτου σεβασμού της, ωστόσο, εκφράζει τη διαφωνία της ως προς την αιτιολογία της απόφασης αναφορικά με τον ορισμό της χειραγώγησης.

Θεωρεί εσφαλμένο το σκεπτικό στην απόφαση ότι ενώ το Δικαστήριο αναγνωρίζει ότι οι επικείμενες δηλώσεις ήταν όντως παραπλανητικές, εντούτοις θεωρεί ως αθωωτικό στοιχείο το γεγονός ότι αυτές έγιναν κατά την «προσπάθεια, κατά την ώρα εκείνη, του εφεσείοντα να αποφύγει την πίεση της συγκεκριμένης περίστασης, να αντιμετωπίσει τους οργισμένους μετόχους και τις επίμονες ερωτήσεις τους».

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου διατηρεί την πάγια θέση της ότι δεν νοείται οι ανώτατοι αξιωματούχοι δημοσίων εταιρειών να δίνουν παραπλανητικά στοιχεία/μηνύματα στους μετόχους τους και να θεωρείται ότι απαλλάσσονται από οποιαδήποτε ευθύνη μόνο και μόνο επειδή το έπραξαν υπό την πίεση των μετόχων σε γενική συνέλευση και με σκοπό τον καθησυχασμό τους.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ο κ. Ερντογάν δεν είπε κάτι καινούργιο...» - Η απάντησή του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ο κ. Ερντογάν δεν είπε κάτι καινούργιο...» - Η απάντησή του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Η συντριπτική πλειοψηφία στηρίζει τις πολιτικές που ακολουθεί η Κυβέρνηση, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο εκδήλωσης στην Κυπερούντα, ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κυπριακή Δημοκρατία, έτσι ώστε να φέρει κοντά τους γείτονες της εκεί όπου υπάρχουν διάφορες μεταξύ τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE