ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιωνάς Νικολάου για αποφυλάκιση παιδεραστή: «Χάρη και σε άλλους της ίδιας κατηγορίας»

Ιωνάς Νικολάου για αποφυλάκιση παιδεραστή: «Χάρη και σε άλλους της ίδιας κατηγορίας»

«Στην βάση κατηγοριοποίησης των αδικημάτων απονεμήθηκε χάρη (σ.σ. στον παιδεραστή)», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Ιωνάς Νικολάου.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για την απονομή χάρη σε παιδεραστή και αν υπήρχαν κι άλλοι που διέπραξαν παρόμοια εγκλήματα που τους απονεμήθηκε χάρη , ο κ. Νικολάου είπε στο ‘Πρωινό δρομολόγιο’ ότι η αποφυλάκιση έγινε «στα πλαίσια της ανάληψης της προεδρίας», ενώ συμπλήρωσε ότι όντως υπήρξαν κι άλλοι της ίδιας κατηγορίας που τους απονεμήθηκε χάρη.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής ρώτησε τον υπουργό Δικαιοσύνης, αν η κατηγοριοποίηση έγινε στην βάση της ηλικίας των θυμάτων, όπως είχε αποκαλύψει η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, με τον κ. Νικολάου να απαντά καταφατικά.

Όσον αφορά την απάντηση που απέστειλε ο ίδιος προς το ΑΚΕΛ, για όσα το κόμμα της Αριστεράς κατηγορεί τον Κυβέρνηση, ο υπουργός Δικαιοσύνης, διευκρίνισε ότι ενοχλήθηκε για το ότι λεγόταν πως είναι η  «πρώτη φορά» που συμβαίνει αυτό, ενώ είχε γίνει και το 2008, υπό την προεδρία του Δημήτρη Χριστόφια.

Πάντως, προηγουμένως μίλησε στην ίδια εκπομπή ο εκπρόσωπος και βουλευτής του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος είπε ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας αποφυλάκισε 22 άτομα έντεκα ημέρες αφότου ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου, χωρίς να υπάρχουν τότε κριτήρια, τα οποία διευθέτησε στην συνέχεια.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Οργισμένη ανακοίνωση Χριστόφια για αποφυλακίσεις παιδεραστών – «Θυμίζω τον Ιωνά Νικολάου…»

Ο κ. Νικολάου πάντως, διευκρίνισε ότι ο συγκεκριμένος άνδρας για τον οποίον γίνεται η «φασαρία», έχει  τεθεί υπό τον έλεγχο της αρχής, ενώ εξετάζονται και μέτρα για να παρθούν εναντίον του.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top