ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΟΥΛΗ: Στο επίκεντρο της Επιτροπής Παιδείας το Γυμνάσιο Δροσιάς

ΒΟΥΛΗ: Στο επίκεντρο της Επιτροπής Παιδείας το Γυμνάσιο Δροσιάς

Τα ζητήματα υλικοτεχνικής υποδομής στα δημόσια σχολεία, καθώς και θέματα λειτουργίας και στελέχωσης των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης (ΚΙΕ), απασχόλησαν την Τετάρτη (26/9) την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής επικεντρώθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γυμνάσιο Δροσιάς, καθώς και τα ΚΙΕ.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Κυριάκος Χατζηγιάννης, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής είπε ότι υπάρχουν προβλήματα που αφορούν τα ΚΙΕ, κατά τη φετινή χρονιά.

Ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Κυπριανός Λούης, ανέφερε, ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας, ότι όσον αφορά στο θέμα της υλικοτεχνικής υποδομής δηλώνουν ότι τα σχολεία Μέσης και Δημοτικής εκπαίδευσης, 800 στον αριθμό, κατατάσσονται στις πρώτες θέσεις από πλευράς ποιότητας υλικοτεχνικής υποδομής, μέσα, ακριβώς, από τις διεθνείς εκθέσεις «Ευριδίκη», κ.λπ.

«Άρα, εάν υπάρχουν επιμέρους ζητήματα τα οποία αφορούν θέματα μικρής ή μεγάλης εμβέλειας, δεν πρέπει να αναγάγουμε το μικρό στο μεγάλο", Εκ των πραγμάτων η ασφάλεια των παιδιών είναι ο πρώτιστο και εκ των πραγμάτων χρειάζεται συνεννόηση και πλήρης καταγραφεί των όποιων ζητημάτων υπάρχουν και πλήρη συνεργασία όλων των φορέων», σημείωσε.

Για τα ΚΙΕ, ο κ. Λούης είπε ότι έγιναν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες και διαδικασίες ανάθεσης καθηκόντων και ότι τα ΚΙΕ ξεκινούν για πρώτη φορά έγκαιρα .

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Καθηγητών των ΚΙΕ Κυπρούλα Κυπριανού ανέφερε, ενώπιον της Επιτροπής, ότι υπάρχουν αρκετά λάθη, τα εντόπισαν και τα έστειλαν στην Υπηρεσία.

Όσον αφορά το Γυμνάσιο Σχολείο Δροσιάς, ο Σύνδεσμος Γονέων του Σχολείου ανέφερε στην Επιτροπή Παιδείας ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο εδώ και χρόνια είναι ο υπερπληθυσμός και ένα κτίριο το οποίο εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν έχει γίνει οποιαδήποτε εργασία, ειδικά φέτος οι αίθουσες διδασκαλίας δεν επαρκούν για τον αριθμό των οποίων έχουν σταλεί για την φετινή χρονιά, κάνουν μάθημα κάτω από κιόσκια, στα θέατρα ενώ δεν υπάρχουν ειδικές αίθουσες.

Σημείωσε ότι είμαστε ενώ βρίσκονται στην τρίτη εβδομάδα των μαθημάτων, τα παιδιά είναι έξω από τις αίθουσες, υπάρχουν πέντε μετακινούμενα τμήματα, τα διαλείμματα τα παιδιά έχουν τις βαλίτσες τους στους ώμους τους όταν τρώνε το σάντουιτς τους, οι στέγες στάζουν όταν βρέχει και άλλα.

Όπως αναφέρθηκε στην Επιτροπή, ο Σύνδεσμος Γονέων και οι μαθητές αποφάσισαν ότι αν δεν έχουν απάντηση για λύση των προβλημάτων μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, θα προχωρήσουν σε απεργία.

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου ανέφερε, ενώπιον της Επιτροπής ότι και το Σχολείο Βεργίνας είναι έτοιμο να πέσει.

Τα προβλήματα των ΚΙΕ και του Γυμνασίου Δροσιάς θα συζητηθούν άμεσα αρχικά μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και στη συνέχεια, θα μεταφερθούν τα θέματα στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής για να εξεταστεί κατά πόσο ξεπεράστηκαν τα προβλήματα και δόθηκαν λύσεις.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top