ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ: 'Διάνοιξη αρχές Νοεμβρίου, εφόσον φύγει το τουρκικό φυλάκιο'

ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ: 'Διάνοιξη αρχές Νοεμβρίου, εφόσον φύγει το τουρκικό φυλάκιο'

Με βάση την υφιστάμενη κατάσταση και την προετοιμασία που γίνεται από την τουρκοκυπριακή πλευρά, το συντομότερο που μπορεί να ανοίξουν τα οδοφράγματα σε Δερύνεια και Λεύκα είναι στις αρχές Νοεμβρίου, νοουμένου ότι θα απομακρυνθεί από την περιοχή Δερύνειας το τουρκικό στρατιωτικό φυλάκιο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ καλά ενημερωμένη πηγή.

Πρόσθεσε πως μέχρι την άλλη εβδομάδα η ΑΗΚ θα έχει ολοκληρώσει την ηλεκτροδότηση στη Δερύνεια, επισημαίνοντας πως ενώ η ε/κ πλευρά είναι έτοιμη για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων. Η άλλη πλευρά δεν έχει ολοκληρώσει τις τεχνικές εργασίες που χρειάζεται να γίνουν στη Λεύκα και αναμένεται ότι όλα θα είναι έτοιμα στις αρχές Νοεμβρίου.

«Εμείς συζητούμε συνέχεια για το συντονισμό των υπηρεσιών μας και το προσωπικό που θα σταλεί και την Τετάρτη (3/10) το πρωί έγινε και πάλι σύσκεψη για το θέμα αυτό στο γραφείο του Ελληνοκύπριου διαπραγματευτή, Ανδρέα Μαυρογιάννη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων», επεσήμανε στο ΚΥΠΕ η ίδια πηγή.

«Εμείς παρακολουθούμε την κατάσταση και είμαστε έτοιμοι. Υπάρχει η πολιτική βούληση από μέρους μας, φθάνει να υπάρξει και η πολιτική βούληση από την άλλη πλευρά για να προχωρήσουμε. Από την πλευρά μας γίνονται όλες οι προεργασίες όσον αφορά το προσωπικό από τις διάφορες υπηρεσίες της Δημοκρατίας και υπάρχει συντονισμός», πρόσθεσε.

Σημείωσε πως τα Ηνωμένα Έθνη και η ειρηνευτική δύναμή τους στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) γνωρίζουν την κατάσταση. «Υπάρχει επαφή και συνεχής ενημέρωση από μέρους μας και από μέρους τους, και ξέρουν ότι ακόμη παραμένουν εκκρεμότητες εκ μέρους των Τ/κ», σημείωσε.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top